1מכינים את הרוטב: בסיר רחב (רצוי סוטאג') על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ-2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מוסיפים את קוביות הבצל, הסלרי והקישואים ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים ומבשלים 5 דקות תוך כדי ערבוב.
2 מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות וחצי כוס מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. כשהרוטב רותח מנמיכים את הלהבה ומוסיפים כפית פפריקה מתוקה, מערבבים, מעבירים את הסיר ללהבה הכי נמוכה בכיריים ומבשלים על אש קטנה.
3מכינים את תערובת הבשר: מערבבים יחד את כל חומרי המילוי ומניחים בצד.
>> מתכונים לראש השנה
4 ממלאים את הכרובית: 'מלבישים' את מילוי הבשר על רגלי פרחי הכרוביות, כך שמתקבלים מעין כדורים בשני צבעים.
5 מכינים את הבלילה: מערבבים בקערה 2 כפות רסק עגבניות, רבע כוס מים ו- 3 ביצים, מערבבים היטב ומניחים בצד. שופכים לצלחת עמוקה נוספת כוס קמח.
6 מסדרים על השיש מימין לשמאל: פרחי כרובית ממולאים, צלחת עמוקה עם קמח, קערה עם רסק העגבניות המים והביצים.
7 במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מקמחים את פרחי הכרובית, מכניסים את פרחי הכרובית המקומחים לקערה עם הביצה ורסק העגבניות, מצפים מכל הכיוונים ומעבירים למחבת.
8 מטגנים כדקה וחצי מכל צד עד שפרחי הכרובית זהובים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן. בסיום הטיגון מכניסים את פרחי הכרובית לסיר עם הרוטב בזה אחר זה, מרטיבים את חלקם העליון עם הרוטב ומבשלים 35 דקות.