סלט עוף תאילנדי חריף אש

המצרכים:
1 כף שמן
300 גרם חזה עוף קצוץ
1 בצל סגול, פרוס
4 כפות מיץ לימון
כפית סוכר דקלים
6 כפות נאם פלה (רוטב דגים)
כף צ'ילי יבש גרוס
12 גבעולי כוסברה, קצוצים
8 גבעולי נענע, קצוצים
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
כף וחצי אורז דביק, קלוי וכתוש או טחון (להשיג בחנויות האסייתיות)

להגשה:
כרוב לבן פרוס
מלפפון פרוס באלכסון

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בווק על להבה נמוכה, מוסיפים את העוף הטחון ומטגנים עד לקבלת גוון זהוב.

2. מעבירים את העוף לקערת ערבוב ומוסיפים בצל סגול, מיץ לימון, סוכר דקלים, רוטב דגים וצ'ילי יבש. מערבבים, טועמים ומשלימים תיבול.

3. מוסיפים את העשבים הקצוצים והאורז הקלוי, טועמים שוב ומתקנים תיבול אם צריך.

4. מגישים עם כרוב לבן ומלפפונים טריים להרגעת החריפות.

גולש הונגרי חריף (צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי)
גולש הונגרי חריף | צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי

גולאש הונגרי חריף

המצרכים:
3 כפות שמן
1 בצל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
כף פפריקה חריפה
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 כפית גרעיני קימל
חצי קילו כתף בקר או שריר, חתוכים לקוביות בגודל כ-2 ס"מ
3 ליטרים מים
1 עגבנייה, קלופה וחתוכה לקוביות
1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות
מלח לפי הטעם
חצי קילו תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל כ-2 ס"מ
3 גזרים, קלופים ופרוסים

לצבטניות (בצקניות):
100 גרם (חצי כוס+2 כפות) קמח
1 ביצה

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול מטגנים בשמן את קוביות הבצל עד שהן הופכות לשקופות. מוסיפים את הפפריקות ומערבבים.

2. מוסיפים חצי כוס מים. מערבבים, מתבלים בגרעיני הקימל ומוסיפים את הבשר. מבשלים את הבשר תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא מתחיל לשנות את צבעו.

3. מוסיפים לסיר את שאר המים, קוביות העגבנייה והפלפל. ממליחים לפי הטעם ומבשלים שעה וחצי.

4. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הגזרים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה 30 דקות נוספות, עד שהבשר נהיה נימוח ותפוחי האדמה מתרככים. טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.

5. כ-5 דקות לפני תום הבישול מכינים צבטניות ומוסיפים לתבשיל: מערבבים את הקמח והביצה לבצק דביק וקשה.

6. צובטים פיסות קטנות מהבצק בידיים מקומחות ומשליכים אותן לתוך סיר התבשיל הרותח. מערבבים ומבשלים 5 דקות. מגישים חם.

פלפל חריף ממולא טלה (צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי)
פלפל חריף ממולא טלה | צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי

פלפל חריף ממולא טלה

המצרכים:
6 פלפלים חריפים

למילוי:
200 גרם בשר טלה טחון
1 בצל לבן, מגורר
4 שיני שום, כתושות
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית כמון
מעט פירורי לחם
שן שום כתושה
מלח
פלפל שחור

להגשה:
עגבניות מגוררות בפומפייה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי המילוי.

2. יוצרים בפלפלים כיס ארוך למילוי בעזרת סכין וממלאים אותם במלית.

3. צולים את הפלפלים בגריל (או בתנור שחומם למקסימום במצב גריל) כ-10 דקות ומגישים עם עגבניות טריות מגוררות.