דג מרוקאי 

המצרכים:
חצי כוס שמן קנולה
10 שיני שום (מחצית הכמות פורסים, שאר שיני השום נשארות שלמות)
1 פלפל ירוק חריף, פרוס
צרור כוסברה, קצוץ גס
1 גזר, פרוס דק
3 עגבניות, חתוכות לרבעים
מעט מלח
1 פלפל אדום, קלוי וחתוך לרצועות

לרוטב התבלינים:
3-4 כפות שמן
3-4 כפות מים
3 כפות פפריקה מתוקה בשמן
1 כפית כמון
חצי כפית כורכום
מעט מלח

להכנת הדגים:
2 ק"ג דג בס טרי, מפולט וחתוך לנתחים גדולים
מעט מלח
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1. מכניסים את השמן לסיר קר ומוסיפים ירקות, כוסברה ושום. מתתבלים במעט מלח. 

2. מכינים את רוטב התבלינים: יוצקים לקערה מים, שמן ותבלינים יבשים ומערבבים לתערובת אחידה.

3. יוצקים את תערובת התבלינים לסיר הירקות. מדליקים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות.

4. ממליחים מעט את נתחי הדגים, זולפים מיץ לימון ומעסים אותם כדי שהטעמים יחדרו.

5. מניחים את נתחי הדגים, אחד אחד, כשעורם כלפי מעלה, מעל הירקות המתבשלים בסיר. יוצקים מעט מהנוזלים שיש בסיר על הדגים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 12 דקות.

6. מכבים את הלהבה, מפזרים מעט עלי כוסברה, מכסים את הסיר ונותנים לתבשיל לנוח.

7. מגישים בטמפרטורת החדר עם חלה טרייה.

קבב דגים ברוטב חמאה  (צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי)
קבב דגים ברוטב חמאה | צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי
קבב דגים ברוטב חמאה ושאלוט

המצרכים:
חצי ק"ג פילה בס, ללא עור, קצוץ בסכין או במכונת בשר
1 בצל סגול, קצוץ
צרור כוסברה, קצוץ
מעט פלפל צ'ילי, טרי וקצוץ
מעט מלח
מעט שמן זית

לרוטב:
250 גרם בצלצלי שאלוט, קלופים ושלמים
מעט שמן זית
מעט מלח
כחצי כוס מים
כמה ענפי תימין
מעט מלח
מעט פלפל שחור
כף סילאן
כחצי חבילת חמאה

להגשה:
2 כפות טחינה מוכנה
מעט עלי כוסברה
כמה פרוסות של צ'ילי אדום

אופן ההכנה:

1. חורכים את הבצלים במחבת חמה עם מעט שמן זית כ-3-4 דקות, עד שהם משחימים.

2. מכינים את הקציצות: מערבבים את הדגים עם בצל, כוסברה, פלפל, מלח ושמן לעיסה אחידה. מרטיבים את הידיים במעט מים ויוצרים קציצות קטנות מתערובת הדגים.

3. יוצקים מעט מים למחבת עם הבצלים, מתבלים בתבלינים ובתימין, מוסיפים סילאן ומנמיכים את הלהבה.

4. מחממים מחבת פסים מרוחה במעט שמן זית. מטגנים את הקציצות כ-2 דקות, לכל צד.

5. ממיסים את החמאה במחבת הבצלים.

6. מעבירים את הקבבים למחבת הבצלים והחמאה ומבשלים 2 דקות על להבה גבוהה.

7. מגישים בצלחת שטוחה עם מעט טחינה בצד, פרוסות צ'ילי ועלים ירוקים.

סביצ'ה ישראלי (צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי)
סביצ'ה ישראלי | צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי
סביצ'ה ישראלי

המצרכים:
500 גרם דניס נקי מעור ומעצמות, פרוס לפרוסות קטנות
מיץ מלימון טרי
מעט מלח גס

לסלט:
1 מלפפון, חתוך לקוביות קטנות
חצי עגבנייה, קצוצה
1 בצל סגול, פרוס לפרוסות דקות
מעט עלי נענע קצוצים
מעט עלי פטרוזיליה קצוצים
מעט עלי כוסברה קצוצים
מעט מלח
מעט מיץ לימון
מעט שמן זית
חצי פלפל ירוק חריף, פרוס דק

להגשה:
פיתה
מעט שמן זית
חופן תערובת זעתר

אופן ההכנה:

1. מניחים את פרוסות הדגים בצלחת שטוחה וכובשים אותן במיץ לימון ובמלח.

2. מפזרים את כל מצרכי הסלט מעל הדגים וזולפים מעט שמן זית מעל.

3. בוצעים חתיכות קטנות מהפיתה וקולים במחבת עם שמן זית וזעתר. מפזרים פיתה קלויה מסביב לדגים ולירקות.

4. מגישים עם קערת טחינה.