גורמה סבזי
מצרכים ל-6 מנות:
2 צרורות פטרוזיליה
2 צרורות שמיר
2 צרורות כוסברה
חצי צרור נענע
חצי כוס שמן
2 בצלים גדולים
רבע כוס שמן זית
2 כרישות
1 רסק עגבניות
1 וחצי ק"ג בשר בקר (לבישול ארוך: לחי, צוואר, כתף)
3 כוסות מים
כוס וחצי שעועית אדומה, מושרית למשך הלילה
4 לימונים פרסיים
מלח לפי הטעם
2 כפיות כורכום
1 כפית כמון
3 כפות רכז רימונים
אופן ההכנה:
1. שוטפים את עשבי התיבול ומייבשים היטב. מפרידים את העלים מהגבעולים וקוצצים דק.
2. קוצצים בצל אחד ומטגנים אותו במחבת רחבה.
3. חותכים את הכרישות ומוסיפים לבצל במחבת. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן.
4. לאחר שהבצל והכרישה טוגנו היטב, מוסיפים את עשבי התיבול, מטגנים כמה דקות ומסירים מהאש. מניחים בצד.
5. קוצצים את הבצל השני ומטגנים אותו במעט שמן זית בסיר נוסף.
6. חותכים את הבשר לקוביות של 4x4 ס"מ.
7. מוסיפים לבצל הקצוץ את קוביות הבשר ומטגנים עד שהבשר מאבד מצבעו האדום.
8. מוסיפים את המים ואת השעועית ומבשלים כשעתיים על סף רתיחה, עד שהבשר והשעועית רכים ומבושלים.
9. מוסיפים את תכולת המחבת עם הבצל והכרישה לסיר השעועית והבשר.
10. חותכים את הלימונים הפרסיים דק מאוד, מוציאים את הגרעינים וטוחנים היטב בבלנדר.
11. מוסיפים 2 כפות מאבקת הלימון לתבשיל ומוסיפים מלח, כורכום, כמון ורכז רימונים.
12. מבשלים במשך שעה נוספת על אש קטנה. מגישים עם אורז.
כרעי עוף בעראק ועשבי תיבול
מצרכים ל-4 מנות:
4 כרעיים של עוף
למרינדה:
3 עלי מרווה
10 עלי רוזמרין
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
צרור בצל ירוק
6 כפות עארק איכותי
כף סוכר חום
מלח
פלפל שחור
5 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי המרינדה למחית חלקה.
2. משרים את חלקי העוף במרינדה למשך לילה במקרר.
3. צולים את העוף על גריל פחמים או מחבת פסים כ-6 דק מכל צד ומגישים לצד בטטות צלויות בתנור או כל תוספת אחרת שאוהבים.
עיג׳ה - קציצות ירק עיראקיות ברוטב יוגורט
מצרכים:
צרור פטרוזיליה, קצוץ
צרור כוסברה, קצוץ
צרור שמיר, קצוץ
1 בצל בינוני, קצוץ דק
1 תפוח אדמה גדול, מגורר דק
1 קישוא, מגורר
חצי כפית כורכום
3 ביצים
3-4 כפות קמח מצה
מלח
פלפל שחור
שמן קנולה
ליוגורט זעתר:
1 כוס יוגורט עיזים איכותי
כפית שטוחה זעתר
1 שן שום כתושה
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הקציצות (אם התערובת דלילה מדי עבור יצירת קציצות יציבות, מוסיפים מעט קמח).
2. יוצרים מהתערובת קציצות.
3. מחממים במחבת שמן קנולה (חצי עמוק) ומטגנים בו את הקציצות משני הצדדים.
4. מערבבים את כל חומרי היוגורט ומגישים לצד הקציצות המטוגנות.