סטייק כרוב עם קשקבל ויוגורט עזים
המרכיבים:
כרוב אחד, חתוך לרבעים
5 ענפי תימין
כף סוכר
כפית מלח
פלפל שחור
2 כפות חמאה
להגשה:
יוגורט עזים
קשקבל מגורד
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים את רבעי הכרוב עם כל שאר המרכיבים.
3. עוטפים את רבעי הכרוב בנייר כסף, מניחים בתבנית אפייה עמוקה ואופים בתנור כשעה וחצי.
4. מסירים את נייר הכסף וצולים עוד כ-10 דקות להשחמה.
5. מגישים עם קשקבל ויוגורט עזים בצד.
פרחי כרובית ממולאים בבשר
המרכיבים:
2 כרוביות בינוניות, מפורקות לפרחים בינוניים
למילוי:
חצי קילו בשר טחון (צלעות)
3 כפות פירורי לחם
10 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור
כף שום כתוש
שלושת רבעי כפית קינמון
2 ביצים
1 בצל
שלושת רבעי כפית מלח
לבלילה:
2 כפות רסק עגבניות
3 ביצים
רבע כוס מים
כוס קמח
כוס ורבע שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
2 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
4 גבעולי סלרי, ללא עלים, פרוסים
2 קישואים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות
שלושת רבעי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
800 גרם עגבניות מרוסקות משומרות
1 כף רסק עגבניות
חצי כוס מים
1 כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
1.מכינים את הרוטב: בסיר רחב (רצוי סוטאג') מחממים את השמן על להבה בינונית כ-2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את קוביות הבצל, הסלרי והקישואים ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים ומאדים 5 דקות תוך כדי ערבוב.
2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. כשהרוטב רותח מנמיכים את הלהבה ומוסיפים פפריקה מתוקה. מערבבים, מעבירים את הסיר ללהבה הכי נמוכה בכיריים ומבשלים על אש קטנה.
3. מכינים את תערובת הבשר: מערבבים יחד את כל חומרי המילוי ומניחים בצד.
4. ממלאים את הכרובית: "מלבישים" את מילוי הבשר על רגלי פרחי הכרוביות, כך שמתקבלים מעין כדורים בשני צבעים.
5. מכינים את הבלילה: מערבבים היטב בקערה רסק עגבניות, ביצים ומים, ומניחים בצד. שופכים לצלחת עמוקה נוספת כוס קמח.
6. מסדרים על השיש מימין לשמאל: פרחי כרובית ממולאים, צלחת עמוקה עם קמח, קערה עם רסק העגבניות המים והביצים.
7. במחבת רחבה ועמוקה על להבה בינונית מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מקמחים את פרחי הכרובית, מעבירים לקערה עם הביצה ורסק העגבניות, מצפים מכל הכיוונים ומעבירים למחבת.
8. מטגנים כדקה וחצי מכל צד עד שפרחי הכרובית זהובים, ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן. בסיום הטיגון מכניסים את פרחי הכרובית לסיר עם הרוטב בזה אחר זה, מרטיבים את חלקם העליון ברוטב ומבשלים 35 דקות.
חטיפי ברוקולי הודיים
המרכיבים:
2 כוסות ברוקולי קצוץ
1 כוסות קמח חומוס
1 בצל גדול, קצוץ
כפית שום כתוש
כפית ג'ינג'ר מגורד
כף כוסברה טחונה
כף כמון
כפית צ'ילי
2 כפות כוסברה קצוצה
כוס מים
לטיגון: שמן עמוק
לצ'אטני:
150 גרם שבבי קוקוס (ככוס וחצי)
100 גרם עלי כוסברה טריים
חצי עד 1 פלפל חריף טרי (לפי הטעם)
4-5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מקולף (או יותר, לפי הטעם)
3 כפיות כמון טחון
כפית וחצי מלח
מיץ מ-2 לימונים בינוניים
כוס עד כוס וחצי מים פושרים
קורט אבקת סודה לשתייה
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד ליצירת תערובת יציבה. מתחילים עם כוס מים אחת ובודקים אם צריך להוסיף עוד.
2. מכינים קציצות קטנות בידיים רטובות או בעזרת כף, ומטגנים בשמן עמוק בטמפרטורה גבוהה.
3. מנקזים עודפי שמן עם נייר סופג ומגישים חם.
4. טוחנים את כל מרכיבי הצ'אטני בבלנדר מוט ומגישים לצד החטיפים.