קבב רומני אמיתי
המרכיבים:
600 גרם בשר עגל, טחון
400 גרם בשר הודו, טחון
8 שיני שום, כתושות
8 כפות מים
פלפל שחור גרוס
מלח
חצי כף חרדל
חצי כפית סודה לשתייה (זה הסוד של אבי ביטון לקבב עסיסי)
מעט שמן קנולה, לטיגון
לרוטב:
4-5 שיני שום
מעט מים
מיץ מחצי לימון
מעט שמן קנולה
אופן ההכנה:
1. מערבבים את מרכיבי הקבב לעיסה אחידה.
2. צרים מהתערובת קציצות קבב ארוכות ושמנמנות. משמנים מחבת במעט שמן לטיגון וצולים את הקבב על להבה בינונית-גבוהה.
3. מערבלים את חומרי הרוטב בבלנדר ויוצקים מעט על הקבב המוכן.
4. מגישים עם חרדל ומלפפון כבוש.
קציצות עוף ברוטב תרד ושעועית בובס
המרכיבים:
חצי ק"ג בשר עוף, טחון
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
מעט מלח
מעט פלפל שחור
2-3 כפות פירורי לחם עדינים
חצי כפית סודה לשתייה
ביצה
לרוטב:
5 כפות שמן זית
1 כרישה גדולה, פרוסה גס
2-3 שיני שום, קצוצות
חצי ק"ג תרד טרי
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
כוס ורבע מים
1 כוס שעועית בובס, שהושרתה למשך הלילה ובושלה במים כשעה ורבע
מיץ מחצי לימון
מעט סוכר
להגשה:
מעט שמן זית
מעט בצל ירוק קצוץ
מעט מלח גס
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הקציצות היטב. יוצרים מהעיסה כדורים קטנים, בערך בגודל כדורי פינג פונג.
2. מכינים את הרוטב: יוצקים שמן זית לסיר רחב ושטוח. מטגנים קלות את הכרישה, מוסיפים שום ותרד, מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את המים. מגבירים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 2-3 דקות, עד שהתרד מתרכך אך עדיין שומר על צבעו.
3. מוסיפים לסיר הרוטב את השעועית המבושלת ואת הקציצות, יוצקים מיץ לימון וזורים מעט סוכר. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-25 דקות.
4. מגישים את הקציצות עם כמה כפות גדושות של רוטב בצלחת עמוקה ומטפטפים מעט שמן זית מעל.
קציצות עגל עם רוטב חצילים שרופים ועגבניות מנומרות
המצרכים:
חצי ק"ג בשר עגל, טחון
1 בצל בינוני, קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם עדינים
חצי כפית סודה לשתייה
מעט מלח
מעט פלפל שחור
שמן קנולה, לטיגון
לרוטב:
חצי ק"ג עגבניות שרי, רצוי מנומרות
מעט שמן זית, לטיגון
5 שיני שום, קלופות וחתוכות לרבעים
מעט מלח
מעט פלפל שחור
כוס מים
חופן עלי תימין טריים
כף סילאן
2 חצילים קלויים, מקולפים וחתוכים גס
בצל ירוק, קצוץ
חצי כוס טחינה, מדוללת במים ובמיץ לימון
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הקציצות ושומרים מחוץ למקרר.
2. קולים את עגבניות השרי בשלמותן על מחבת חמה ויבשה עד שהקליפה מתחילה להשחים.
3. יוצקים שמן זית למחבת עם העגבניות ומוסיפים שום, מלח ופלפל. משטחים את העגבניות הקלויות במחבת באמצעות מזלג ומוסיפים מים.
4. יוצקים כמות נדיבה של שמן לטיגון למחבת נוספת. צרים קציצות שטוחות מתערובת הבשר ומטגנים על להבה נמוכה, כ-2 דקות מכל צד.
5. מוסיפים חתיכות של חציל קלוי לרוטב.
6. מעבירים את הקציצות המטוגנות ממחבת הטיגון למחבת עם הרוטב, זורים בצל ירוק ומבשלים כרבע שעה.
7. יוצקים כף טחינה על כל קציצה.