מסבחה בשר עגל
המרכיבים:
חצי ק"ג גרגירי חומוס מושרים במים למשך הלילה
חצי כפית סודה לשתייה
1 בצל גדול, קצוץ דק
שמן זית
חצי ק"ג בשר עגל טחון
מלח
פלפל שחור
8 שיני שום, קצוצות
כף גדושה כמון
מיץ מלימון שלם
פלפל חריף ירוק, פרוס דק
כוס טחינה גולמית
2 עגבניות להגשה
חופן פטרוזילה קצוצה
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את גרגירי החומוס והסודה עם 2 ליטר מים.
2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.
3. במחבת כבדה מטגנים בצל בשמן זית עד להזהבה.
4. מוסיפים את הבשר הטחון, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
5. מעבירים את גרגירי החומוס לצלחת הגשה גדולה. מתבלים בשום, כמון, לימון, מלח, פלפל חריף ושמן זית.
6. יוצקים מעל את הבשר ומוסיפים את הטחינה.
7. מגררים מעל המנה את העגבניות או סוחטים אותן עם הידיים.
8. מסדרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם פיתות טריות.
מרק חרירה
המרכיבים:
6 גבעולי סלרי
1 עגבנייה
2 בצלים
שלושת רבעי כוס עדשים ירוקות, שהושרו במים לילה שלם
1 כוס גרגירי חומוס, שהושרו במים לילה שלם
2 עצמות מוח
בשר בקר, רצוי קצת שומני
פלפל שחור
מלח
חצי כפית כורכום
חצי חבילת פטרוזיליה, קצוצה
מיץ מלימון אחד
3 כפות קמח
חצי כוס מים
כוס אטריות ביצים
אופן ההכנה:
1. חותכים את הסלרי, העגבנייה והבצלים לקוביות ומניחים בסיר של מרק. מאדים רבע שעה על אש גבוהה תוך כדי ערבוב.
2. מוסיפים לתערובת את העדשים, החומוס, העצמות והבשר ואת הפלפל, המלח והכורכום. ממלאים מים כמעט עד סוף הסיר.
3. מביאים את הכל לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים.
4. אחרי שעתיים מוסיפים את הכוסברה ואת הפטרוזיליה ומבשלים כרבע שעה.
5. לקראת הסוף מוסיפים את הלימון הסחוט.
6. מערבבים היטב את הקמח עם חצי כוס מים שלא יהיו גושים ומוסיפים לסיר.
7. מוסיפים את האטריות ומבשלים עוד כמה דקות עד שהן רכות. מגישים.
ברוסקטה שעועית לבנה, קשקבל ושמן זית
המרכיבים:
לסלט:
1 כוס שעועית לבנה מבושלת (כחצי כוס שעועית לבנה שהושרתה ובושלה עד לריכוך)
10 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
חצי בצל סגול, פרוס דק
רבע כוס זיתי קלמטה, חתוכים לרבעים
1 גבעול סלרי, קצוץ
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
סומאק
מלח
פלפל שחור
להגשה:
בגט
גבינת קשקבל
אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט.
2. פורסים בגט לפרוסות וקולים לטוסטים.
3. מגישים את הסלט על הבגט ומגררים מעל גבינת קשקבל.