פרגיות על קרם עגבניות פיקנטי

המצרכים:

לקרם העגבניות:
שמן זית, לטיגון
4 עגבניות, חתוכות לרבעים
פלפל ירוק חריף, חתוך גס
בצל בינוני, חתוך לרבעים
4 שיני שום קלופות, שלמות
קורט מלח דק
רבע כוס שמן זית, לשלב הריסוק
כף שטוחה סוכר

לעוף:
חצי קילו פרגיות
כף שטוחה תערובת זעתר
4 כפות שמן זית

להגשה:
שמן זית, לטיגון
4 פרוסות בגט
חופן עלי פטרוזיליה שלמים

אופן ההכנה:

1. מכינים את קרם העגבניות: מחממים שמן זית במחבת פסים וצורבים עגבניות, פלפל, בצל ושום מכל הצדדים. מתבלים במעט מלח. מעבירים את הירקות הצרובים לבלנדר, מוסיפים שמן זית וסוכר ומערבלים למחית חלקה.

2. מכינים את הפרגיות: מצפים את נתחי העוף בשמן זית וזעתר וצורבים באותה המחבת, כ-4 דקות מכל צד.

3. יוצקים כמות נדיבה של קרם עגבניות על צלחת הגשה. מוציאים את הפרגיות הצרובות מן המחבת ומניחים על הקרם.

4. מוסיפים עוד מעט שמן זית למחבת וקולים את פרוסות הבגט.

5. זורים עלי פטרוזיליה על הפרגיות ומגישים עם פרוסות בגט קלויות.

אוסובוקו (צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי)
אוסובוקו | צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי
אוסובוקו איטלקי

המצרכים:
4 פרוסות אוסובוקו בקר
2 כפות קמח
מלח דק
פלפל שחור גרוס
חצי כוס שמן זית, לטיגון

לרוטב: 
1 גזר, פרוס או חתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה, פרוס
1 שורש סלרי, חתוך לקוביות גדולות
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
6-8 שיני שום, קלופות וקצוצות גס
קורט תימין יבש
2 עלי דפנה
קורט זרעי כוסברה
פלפל שחור גרוס
מלח גס
2 קופסאות שימורי קוביות עגבנייה
1 כוס יין לבן
1 כוס מים או ציר בקר

לגרמולטה:
חופן פטרוזיליה, קצוץ
חופן נענע, קצוץ
מעט גרידת לימון

אופן ההכנה:

1. מקמחים את פרוסות האוסובוקו בקמח מתובל במלח ובפלפל ומטגנים בשמן זית במחבת עמוקה עד להשחמה.

2. מוסיפים למחבת גזר, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, בצל ושום וממשיכים לטגן כ-3 דקות.

3. מתבלים בתימין, עלי דפנה וכוסברה, מעט פלפל שחור גרוס ומלח, ומוסיפים עגבניות, יין ומים (או ציר). מכסים ומבשלים כ-3 שעות על להבה בינונית.

4. מערבבים את מרכיבי הגרמולטה, מפזרים על התבשיל ומגישים. 

דניס בחמאת עגבניות

המצרכים:
3 נתחי פילה דניס
מעט מלח
שמן זית, לטיגון

לרוטב:
3 עגבניות, חתוכות לקוביות
3 שיני שום, פרוסות
מעט מים
4 פרוסות לימון דקות, קצוצות
30 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
קורט סוכר
פלפל צ'ילי, חתוך גס
חופן עלי תימין
חופן עלי פטרוזיליה
מיץ מלימון שלם

אופן ההכנה:

1. מתבלים את נתחי הדג במלח, יוצקים שמן זית למחבת כבדה וצורבים אותם כדקה מכל צד.

2. מוסיפים עגבניות, שום ולימון קצוץ למחבת וממשיכים בצלייה כ-2-3 דקות.

3. מוסיפים מעט מים, כדי להגדיל את כמות הנוזלים במחבת, ואת קוביות החמאה.

4. מתבלים בסוכר, פלפל צ'ילי, עלי תימין, עלי פטרוזיליה ומיץ לימון, ומכבים את הלהבה.