ניוקי תפוחי אדמה עם רוטב עגבניות איטלקי קלאסיהגיע הזמן לנסות, וזה בכלל לא מסובך: השף רן שמואלי מכין ניוקי אמיתי, מתפוחי אדמה שאופים על מלח גס, בתוספת רוטב עגבניות איטלקי נהדר. לזה אנחנו קוראים קלאסיקה
רן שמואלי
| תוצרת ישראל
| פורסם 14/05/17 11:09
![]()
צילום: Shutterstock, תוצרת ישראל
|
המצרכים :
לרוטב עגבניות
להגשה
אופן ההכנה:1 אופים את תפוחי האדמה בקליפתם על מצע של מלח גס. מצננים. 2 חוצים את תפוחי האדמה לשניים, מוציאים את בשר תפוחי האדמה ומועכים לפירה אחיד וחלק. 3 מניחים את עיסת תפוחי האדמה על משטח לישה, מוסיפים מעט קמח, את המלח ואת החלמונים. לשים בידיים את התערובת עד שמתקבל בצק אחיד ונעים למגע. 4 מכינים את הרוטב: חותכים את העגבניות לחתיכות גדולות יחסית, ומאדים עם מעט שמן זית במחבת חמה. מוסיפים שום וזעתר, מתבלים במלח ובפלפל, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהעגבניות מתרככות. 5 מכינים את הניוקי: יוצרים מהבצק גליל דק, וחותכים אותו לפיסות באורך של כ-2 ס"מ. מכניסים את הניוקי (בקבוצות קטנות) למים רותחים מומלחים, ומבשלים כ-2 דקות עד שהם צפים. מוציאים בעזרת כף מחוררת למסננת. 6 מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את הניוקי במשך כמה דקות, עד שהם מקבלים ציפוי פריך. 7 מעבירים את הניוקי למחבת שבו רוטב העגבניות, ומערבבים בזהירות. 8 מגישים בצלחת עמוקה. מטפטפים מעט שמן זית ומקשטים בעלי בזיליקום.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|