קרפצ'ו דג ים ואבוקדו
המרכיבים:
חצי קילו פילה דג ים – רצוי אינטיאס או פלמידה לבנה
50 גרם עדשים שחורות
1 בצל סגול
1 לימון
1 תפוז
מלח
פלפל שחור
1 צרור עשבי תיבול טריים, עלים בלבד – פטרוזיליה, נענע, כוסברה
1 אבוקדו
שמן זית
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
אופן ההכנה:
1. פורסים את פילה הדג לפרוסות דקות ומסדרים על צלחת הגשה.
2. בינתיים מבשלים את העדשים השחורות במים רותחים עד שהן רכות אך לא מתפוררות.
3. קוצצים את הבצל הסגול דק.
4. סוחטים את הלימון ואת התפוז לשתי קערות.
5. מוסיפים לעדשים את הבצל הקצוץ, מיץ התפוזים, מיץ הלימון, מלח, פלפל שחור גרוס ועשבי תיבול.
6. מסדרים את סלט העדשים על הצלחת.
7. מתבלים את פרוסות הדג בשמן זית, מלח ים, פלפל ירוק חריף.
8. משטחים בצלחת את סלט העדשים. מניחים את פרוסות הדג מעל.
9. פורסים את האבוקדו לפרוסות דקות ומפזרים מעל. מגישים.
קבב דג ים על יוגורט
המרכיבים:
לקבב:
2 בצלים, קצוצים דק
שמן לטיגון
1 ק"ג פילה דג ים ללא עור
צרור כוסברה, קצוץ
צרור נענע, קצוץ (עלים בלבד)
2 שיני שום, כתושות
קליפה מגוררת משני לימונים
מעט פלפל ירוק חריף קצוץ
מלח
לטיגון:
שמן זית
להגשה:
עלי נענע וכוסברה טריים
כפית מיץ לימון
מעט מלח
כף שמן זית
יוגורט כבשים איכותי
אופן ההכנה:
1. מטגנים היטב את הבצלים הקצוצים עד שהם משחימים מעט, ומקררים לטמפרטורת החדר.
2. מערבבים את חומרי הקבב בקערה עד לקבלת מסה אחידה.
3. יוצרים קציצות קבב בידיים רטובות.
4. מטגנים את הקציצות במחבת ברזל או בגריל עם שמן זית כ-2 דקות מכל צד.
5. בינתיים מערבבים את עלי הכוסברה והנענע השלמים עם הלימון, מלח ושמן זית.
6. מניחים את הקבב על גבי "שלוליות" יוגורט, ומגישים עם סלטון עלים טרי מלמעלה.
דג שלם צלוי עם ירקות בתנור
המרכיבים:
2 שומרים
5 עגבניות
2 בצלים
1 שורש פטרוזיליה
6 שיני שום
שמן זית
צרור קטן של מרווה
מלח
פלפל שחור
2 דגי שלמים – רצוי מרלן, בורי ים, לברק, דניס או לוקוס
יין לבן
אופן ההכנה:
1. חותכים את הירקות לחתיכות גדולות תוך שמירה על צורתם – שומר לפלחים, עגבניות לחצאים, בצלים לפרוסות עבות, שורש פטרוזיליה לפרוסות דקות.
2. מטגנים את על הירקות עם שיני השום במחבת עם מעט שמן זית. מורידים מהאש כשמתחיל להשחים.
3. מוסיפים עלי מרווה, מלח, פלפל ומניחים בתבנית תנור מרופדת נייר אפייה.
4. מוסיפים את הדגים ושופכים מעט יין לבן. מתבלים את הדג במעט שמן זית ומלח ים.
5. אופים את הכל ביחד בחום גבוה כ-20 דקות. צריך לקחת בחשבון שהדגים ממשיכים את הבישול שלהם עוד מספר דקות מחוץ לתנור, ולכן חשוב לא לייבש אותם.
* המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי רן שמואלי