מאפה פילו עם גבינות וחצילים קלויים
המצרכים:
1 חבילה של בצק פילו טרי
מעט שמן זית, למריחה
כ-150 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
כ-150 גרם גבינת פטה עזים, מפוררת
3 חצילים קלויים על האש, מקולפים וקצוצים גס
להגשה:
3-4 עגבניות ירוקות, פרוסות ומטוגנות בשמן זית
4-5 פיסות של בורטה (להשיג במעדניות המובחרות)
עלים של בזיליקום סגול
אופן הכנה:
1. קורצים עיגולי פילו, כך שיתאימו בדיוק לתחתית של תבנית קפיץ עגולה.
2. מרפדים את התחתית בנייר אפייה, מניחים 2 דפי פילו, מורחים את הדף העליון במעט שמן זית, וממלאים בשכבת חצילים קלויים. עליה מפזרים את שני סוגי הגבינות.
3. מייצרים שכבות נוספות של פילו וגבינות, ומשלבים את החצילים לסירוגין. כשהתבנית מתמלאת, מניחים כשכבה עליונה 2 דפים של פילו ומורחים בשמן זית.
4. חורצים את "עוגת החצילים" לפרוסות אופים בחום של 180 מעלות כ-35 דקות, עד שהשכבה העליונה מזהיבה.
5. מקררים, מחלצים מהתבנית ומגישים עם בורטה ועגבניות ירוקות מטוגנות. מקשטים בעלי בזיליקום סגול.
סופגניות גבינה ברוטב קולי תותים
המצרכים:
500 גרם גבינת שמנת
200 גרם קמח תופח
גרידת תפוז
מקל וניל
100 גרם סוכר
2 ביצים
לקולי תותים:
250 גרם תותים טריים
מעט מיץ לימון
2-3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי הסופגניות.
2. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים (של כ-30 גרם), ומטגנים בשמן עמוק.
3. מכינים את הקולי לרוטב: טוחנים תותים, לימון ואבקת סוכר במערבל מזון, עד שמתקבלת תערובת חלקה וקלילה.
4. מגישים את הסופגניות על צלחת שטוחה או מגש, עם שלולית קולי בצד.