סלט שקדים ירוקים
המצרכים:
100 גרם פריקי
כחצי כוס עלי נענע
כחצי כוס עלי פטרוזיליה
מעט עלי שומר
כחצי כוס עלי כוסברה
חצי שומר, פרוס לפרוסות דקיקות
5-6 צנוניות, רצוי מסוגים ומצבעים שונים, פרוסות דק מאוד
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים גס
כחצי פלפל ירוק חריף, פרוס
מיץ מלימון שלם
מיץ מחצי תפוז
מעט שמן זית
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
כ-250 גרם שקדים ירוקים, פרוסים דק
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפריקי ומקררים.
2. קוצצים את השקדים הירוקים.
3. מערבבים את העלים הירוקים.
4. מרכיבים את הסלט: מניחים את הפריקי בתחתית קערת הגשה, מעליה את תערובת העלים, הירקות הקצוצים והפרוסים ובסוף – את השקדים הירוקים. יוצקים מיץ לימון ומיץ תפוז ומתבלים.
שוקי עוף עם שקדים ואורז
המצרכים:
בצל סגול, קצוץ דק
מעט שמן זית, לטיגון
2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
חצי דלורית, חתוכה לקוביות
בטטה קטנה, קלופה וחתוכה לקוביות
כוס אורז בסמטי
2 כוסות ציר עוף
מעט מלח גס
מעט פלפל שחור, גרוס
לתבשיל העוף:
6 שוקי עוף
מעט שמן זית לטיגון
3-4 ענפי תימין
חצי כוס ציר עוף
כוס מיץ דלעת (סוחטים במסחטת מיצים)
להגשה:
שקדים, קלויים ומלוחים
אופן הכנה:
1. מכינים את האורז: מטגנים בצל בסיר שטוח, מוסיפים ירקות כתומים וממשיכים לטגן. מערבבים את הירקות, מדי פעם. לאחר שהירקות התרככו מוסיפים אורז וציר עוף. מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים את הלהבה ואוטמים את הסיר בשכבה של נייר כסף, שעליה מניחים מכסה. ממשיכים לבשל את האורז והירקות כרבע שעה.
3. משחימים את שוקי העוף במחבת עם מעט שמן זית. מתבלים במלח, פלפל ותימין. מוסיפים כחצי כוס של ציר עוף לתבשיל וממשיכים לבשל עד שהשוקיים רכות. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הדלעת ומגבירים את הלהבה. מבשלים עד שכמות הנוזלים במחבת הצטמצמה.
4. מגישים את האורז ועליו את השוקיים. מעל מפזרים שקדים קלויים מומלחים.
סופגניות תפוחי אדמה מלוחות מצופות שקדים
המצרכים:
700 גרם תפוחי אדמה, קלופים, חתוכים לקוביות ומבושלים
לבצק רבוך:
125 גרם חמאה
250 גרם קמח
5 גרם מלח
125 מ"ל חלב
125 מ"ל מים
4 ביצים (אפשר וכדאי להוסיף ביצה, בהתאם למרקם שיתקבל)
כחצי כוס גבינת פרמזן מגוררת
מעט פלפל שחור
לציפוי:
כוס גפרורי שקדים
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מכינים פירה מתפוחי האדמה.
2. מכינים בצק רבוך: ממיסים חמאה בסיר קטן על להבה נמוכה. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים, מוסיפים נוזלים ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה.
3. מצננים מעט את הבצק, מוסיפים פרמזן, מתבלים בפלפל שחור ומאחדים עם פירה תפוחי האדמה.
4. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומצפים אותם בגפרורי שקדים. מטגנים את הכדורים המצופים בשמן עמוק.
5. קולים את שארית גפרורי השקדים במחבת יבשה וחמה מאוד ומפזרים מסביב לסופגניות.