עוף צלוי משולהב בקלבדוס עם תפוחים ואגסים

המצרכים:
עוף שלם, חתוך לשני חצאים
מעט שמן זית לטיגון
מעט מלח גס
מעט פלפל שחור
3-4 תפוחי עץ, אפשר מסוגים שונים
3-4 אגסים, אפשר מסוגים שונים
בצל גדול, חתוך גס
2-3 שיני שום שלמות
כחצי כוס קלבדוס
2 כפות סילאן
כחצי כוס מיץ תפוחים
צרור תימין
2-3 עלי דפנה

אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת גדולה שיכולה להכיל חצי עוף ביחד עם הפירות. מושחים את העוף במעט שמן זית ומפזרים מלח גס. משחימים מעט את העוף משני צדדיו.

2. מכינים את מחצית העוף השנייה באותה הצורה, במחבת נוספת.

3. חותכים את הבצל לחתיכות גדולות, את התפוחים והאגסים לרבעים. אין צורך לקלף את הפירות או לנקות מהם את הליבה (בגרעיני הפירות מצוי סיב תזונתי בשם פקטין שיסמיך את הרוטב שייווצר). מוסיפים לכל מחבת מחצית מכמות הפירות, הבצל והשום, וממשיכים לצרוב אותם ביחד עם חצאי העוף עד להשחמה.

4. כשחצאי העוף מתחילים להזהיב מוציאים מהמחבת למגש אפייה, ומכניסים לתנור כדי להמשיך את הבישול חצאי העוף.

5. בשלב הזה מאחדים את התפוחים, האגסים, הבצל והשום למחבת אחת, יוצקים את הקלבדוס למחבת ומשלהבים את הפירות והירקות (פלמבה). לאחר שהלהבות שככו, מוסיפים את הסילאן ואת המיץ. לקראת סוף הבישול מניחים צרור תימין ואת עלי הדפנה, מכסים וממשיכים לבשל על להבה בינונית מספר דקות.

6. לאחר שחצאי העוף נצלו והשחימו בתנור, מחזירים אותם למחבת עם תבשיל הפירות והירקות, מוסיפים מעט נוזלים (מים או ציר עוף) ומניחים את חצאי העופות מעל התבשיל, כדי שיספגו טעמים.

7. בתום הבישול, מסדרים את הפירות והירקות בתבנית הגשה, מניחים מעל את חצאי העוף, את עלי הדפנה וענפי התימין. יוצקים את הרוטב מסביב ומגישים.

**המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי השפים**

עוגת תפוחים קלה של רן שמואלי (צילום: בני בכר, תוצרת ישראל)
עוגת תפוחים קלה של רן שמואלי | צילום: בני בכר, תוצרת ישראל

עוגת תפוחים פשוטה וטעימה

המצרכים:
5 תפוחי עץ, קלופים
150 גרם קמח תופח (בערך כוס קמח)
2 גרם מלח (כחצי כפית)
20 גרם סוכר (כשתי כפות)
3 ביצים
120 מ"ל שמן (בערך חצי כוס, שומרים בצד מעט שמן לשימון התבנית)
מעט קינמון
מקל וניל 

להגשה:
אבקת סוכר
כמה כפיות של שמנת חמוצה

אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי העץ, מוציאים את הליבה וחותכים כל תפוח לשמיניות. המלצה שלנו: תשתמשו בגאדג'ט שחותך ופורס תפוחים ושמקל ומקצר את העבודה.

2. מערבבים את הקמח, המלח והסוכר בקערה. מוסיפים את הביצים, השמן והקינמון. מגרדים את תכולתו של מקל הוניל. מערבבים היטב לתערובת חלקה.

3. משמנים תבנית קפיצית ועגולה, מסדרים את התפוחים החתוכים לשמיניות בתחתית התבנית, בשכבה אחידה פחות או יותר.

4. יוצקים את תערובת הבצק כך שתכסה את התפוחים. מנערים מעט את הבלילה.

5. אופים את עוגת התפוחים בחום של 175 מעלות, כ-40 דקות.

6. משחררים את העוגה בזהירות מהתבנית, זורים אבקת סוכר לקישוט ומגישים עם מעט שמנת חמוצה, בצד.