תבשיל בשר וערמוניםתבשיל בשר רך ומלא טעם ברוטב ערמונים ויין אדום, מושלם לחורף ולסתיו. ההכנה פשוטה מאין כמוה - הבעיה היחידה היא לחכות שיהיה מוכן
שי-לי ליפא
| מתכון לחיסכון
| פורסם 27/09/17 10:18
![]()
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
|
המצרכים (5 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני ההכנה. 2 מתבלים את הבשר במלח ופלפל. 3 מחממים סיר רחב על להבה גבוהה. מוסיפים שמן זית ואת הבשר ומטגנים 4-3 דקות מכל צד עד שהוא משחים יפה. מוציאים את הבשר לצלחת. 4 יוצקים יין לסיר, מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ כדי להוציא את שאריות הבשר אל היין. מבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות עד שהיין מצטמצם לחצי מהכמות. 5 מוסיפים מים, רסק עגבניות, שום, סוכר ואת הבשר המטוגן עם הנוזלים שניגרו ממנו. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים וחצי עד שהבשר רך. 6 מוסיפים ערמונים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-30 דקות עד שהבשר רך מאוד. טועמים ומתקנים תיבול.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|