סלמון ברכז רימונים, שום וג'ינג'רמתכון של שי-לי ליפא לסלמון בתנור שמכינים ב-5 דקות, עם רוטב פשוט של שלושה מרכיבים בסך הכל. איך תדעו מתי להוציא אותו מהתנור? יש תשובה גם לזה
שי-לי ליפא
| מתכון לחיסכון
| פורסם 31/10/17 09:26
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון |
המצרכים (8 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מוציאים את הסלמון מהמקרר כשעה לפני ההכנה. 2 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 3 מניחים את הדג בתבנית כשהעור כלפי מטה. 4 מערבבים בקערית את חומרי הרוטב. מושחים את הדג בתערובת ומתבלים במלח ובפלפל. 5 אופים בתנור החם כ-25 דקות עד שהסלמון זהוב ומוכן. נזהרים לא לייבש. >> הנה עוד מתכון מצוין לסלמון בתנור טיפ: איך יודעים שהסלמון מוכן? פורסים חתיכה קטנה מהדג ובודקים אם הוא בצבע ורוד אטום. אם במרכז הוא עדיין ורוד שקוף, מחזירים לעוד כ-5 דקות אפייה, אך נמנעים מאפיית יתר כדי שהדג לא יתייבש. |