זיטי אפוי בניחוח איטלקיפסטה, עגבניות, שמן זית, ריקוטה ומוצרלה: 5 מרכיבים - זה כל מה שצריך לזיטי מושלם שאפילו כרמלה סופרנו היתה מאמצת. שי-לי ליפא מגישה מתכון בסגנון איטלקי שמכינים ברבע שעה
שי-לי ליפא
| מתכון לחיסכון
| פורסם 29/05/17 10:49
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון |
המצרכים :
להגשה
אופן ההכנה:1 מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל דנטה. מסננים היטב. 2 מחממים תנור על גריל ל-180 מעלות ומשמנים תבנית. 3 מעבירים את הפסטה המסוננת לקערה גדולה. יוצקים שמן זית ומערבבים. 4 בקערה אחרת מערבבים עגבניות, ריקוטה ושקית ושליש של מוצרלה (את שאר המוצרלה שומרים לציפוי). מוסיפים מלח ופלפל. 5 מאחדים את הפסטה עם תערובת הגבינות, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. יוצקים לתבנית משומנת ומפזרים מעל את שארית המוצרלה. 6 אופים בחלקו העליון של התנור (על מצב גריל) 10-8 דקות עד שהמאפה זהוב. מפזרים עלי בזיליקום ומגישים. הערות מערכת: אנחנו מצאנו שעדיף לצלות את הזיטי עם כיסוי של נייר אלומיניום כ-40 דקות ב-180 מעלות, ואז עוד 10-15 דקות ללא כיסוי. בנוסף, מצאנו שתוספת של אורגנו טרי לתערובת מוסיפה המון. אוהבים לבשל אוכל איטלקי? הנה מתכון לפיצה ביתית מושלמת |