1 מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית-גבוהה ומקפיצים קוביות חציל 5-4 דקות עד הזהבה.
2 מוסיפים שום, צ'ילי, זיתים וצלפים ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה רק עד שהשום מתחיל להתרכך (נזהרים שלא יישרף).
3 מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים וסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
4 מבשלים כ-10 דקות עד שנוצר מרקם של רוטב והטעמים מתמזגים. טועמים ומתבלים. אפשר להכין את הרוטב יומיים מראש ולשמור במקרר.
5 מבשלים את הפסטה ומגישים: מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים.
6 מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים.
7 מפזרים מעל בולגרית ופטרוזיליה ומגישים.