1 שוטפים את הגרגירים המושרים במים, מסננים ומעבירים לסיר.
2 מכסים בשפע מים, מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומביאים לרתיחה.
3 מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעתיים וחצי-שלוש שעות עד שהגרגירים רכים מאוד, כמעט מתפוררים. מצננים כרבע שעה.
4 בעזרת כף מחוררת מעבירים את גרגירי החומוס המבושלים והחמימים למעבד מזון (שומרים את מי הבישול להכנת הממרח).
5 מוסיפים טחינה, שליש כוס מי בישול, מיץ לימון, שמן זית, שום, כמון ומלח וטוחנים למרקם כמעט חלק. אם החומוס סמיך מדי מוסיפים עוד מעט ממי הבישול. טועמים ומתקנים תיבול.
6 שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.