פיצה משפחתית
המצרכים:
לבצק:
1 כפית גדושה (7 גרם) שמרים טריים מפוררים
1 כפית גדושה סוכר
חצי כוס (120 מ"ל) מים חמימים
כוס ושליש (190 גרם) קמח רגיל
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
לרוטב:
2 כפות שמן זית
3 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל כחצי ס"מ
1 שן שום, קצוצה דק
חצי כפית אורגנו מיובש
מלח
פלפל שחור גרוס
לציפוי:
חצי שקית (150 גרם) גבינת מוצרלה מגוררת
תוספות לפי הטעם (פרוסות עגבנייה, זיתים מגולענים, פרוסות בצל סגול, גרגירי תירס, תרד וכד')
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: ממיסים את השמרים והסוכר במים החמימים בתוך קערת המיקסר. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
2. מוסיפים את שאר מצרכי הבצק ולשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מכינים את הרוטב: מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-10 דקות תוך ערבוב מדי פעם. אם הרוטב סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט מים.
4. מצננים את הרוטב היטב ומחממים את התנור ל-220 מעלות.
5. מרכיבים את הפיצה: מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 35 ס"מ ובעובי 3 מ"מ. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים על הבצק רוטב עגבניות בשכבה אחידה ומפזרים גבינת מוצרלה ותוספות.
6. אופים בתנור החם כ-15 דקות עד שהפיצה זהובה.
תירס מקסיקני
המצרכים (6 מנות):
6 קלחי תירס
לרוטב:
כוס יוגורט עזים
כף גדושה מיונז
מלח
פלפל שחור גרוס
לציפוי:
50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
כפית שבבי צ'ילי
אופן ההכנה:
1. מבשלים את קלחי תירס כ-10 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים את הקלחים במים החמים לפחות שעה.
2. מערבבים בקערה יוגורט ומיונז ומתבלים במלח ובפלפל.
3. מוציאים את התירס מהמים ומייבשים היטב.
4. מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה (אפשר להשתמש גם בתנור על מצב גריל).
5. מברישים את קלחי התירס ברוטב וצולים כמה דקות מכל צד עד לקבלת פסי חריכה. מוציאים מן המחבת או מן הגריל ומברישים את התירס ברוטב פעם נוספת.
6. מפזרים על התירס גבינה מגוררת ושבבי צ'ילי. מומלץ להגיש עם רבעי ליים או לימון.
דגים צלויים עם עגבניות, תפוחי אדמה, שומר, זיתים ואוזו
המצרכים (4 מנות):
2 דגים (לברק או פארידה) קטנים (כ-600 גרם לדג)
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
למצע הירקות:
4 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
4 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 שומר בינוני, חצוי ופרוס בעובי חצי ס"מ
1 בצל בינוני, קצוץ דק
16 זיתי קלמטה, מגולענים
רבע כוס אוזו (או עראק)
3 כפות שמן זית
1 כפית גדושה אורגנו יבש
1 כפית שטוחה סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה:
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה גס
פלחי לימון
אופן ההכנה:
1. מוציאים את הדגים מהמקרר כ-30 דקות לפני ההכנה. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. מערבבים את חומרי המצע בתבנית אפייה מלבנית בגודל 25X35 ס"מ.
3. חורצים פסים בעומק כחצי ס"מ בכל אחד מהדגים ומניחים על מצע הירקות שבתבנית. זולפים על הדגים שמן זית ומיץ לימון ומתבלים במלח ובפלפל.
4. אופים בתנור החם 30-25 דקות, עד שהדגים מוכנים ובשרם נפרד בקלות מהאִדרות.
5. מפזרים על הדגים פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם פלחי הלימון.
לימונדת ג'ינג'ר-דבש-נענע
המצרכים (לקנקן גדול):
1 כוס מיץ לימון טרי
1 כוס מים רותחים
חצי כוס דבש
8 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ופרוס לפרוסות דקות
5 גבעולי נענע
3 כוסות מים
3 כוסות קרח
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקנקן מיץ לימון, מים רותחים ודבש עד שהדבש נמס.
2. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומגישים.
תערובת לפנקייק חלומות
המצרכים (ל-12 פנקייקס קטנים):
כוס (140 גרם) קמח רגיל
רבע כוס (50 גרם) סוכר
כפית גדושה אבקת אפייה
שקיק (10 גרם) סוכר וניל
קמצוץ מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל החומרים.
2. להכנת פנקייק: מוסיפים לתערובת היבשה כוס חלב, 2 כפות שמן צמחי וביצה. מערבלים היטב במעבד מזון.
3. משמנים מחבת ומחממים על להבה בינונית. יוצקים מן התערובת ומטגנים משני הצדדים.
* התערובת תישמר בצנצנת אטומה מחוץ למקרר עד 6 חודשים.