בשר מוקפץ עם פלפלים ובצל (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
בשר מוקפץ עם פלפלים ובצל | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

בשר מוקפץ עם פלפלים ובצל

המצרכים (4-2 מנות):
3 כפות שמן חמניות או תירס
חצי ק"ג בשר אנטריקוט, חתוך לנתחונים בעובי 2 ס"מ
1 בצל בינוני, חתוך לרבעים ומופרד לעלים
3 פלפלים, חתוכים לרצועות בעובי 1 ס"מ
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מחממים ווק או מחבת גדולה על להבה גבוהה. מוסיפים 2 כפות שמן ואת הבשר ומקפיצים 3-2 דקות עד שהבשר צרוב יפה. מעבירים את הבשר לקערה.

2. מוסיפים לווק כף שמן, בצל, פלפלים, רוטב צ'ילי ורוטב סויה ומקפיצים 4-3 דקות עד להזהבה קלה. מחזירים את הבשר לווק, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים דקה נוספת למיזוג טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.

סלט קוסקוס, איטריות גזר, צימוקים, אגוזים ועשבי תיב (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
סלט קוסקוס, איטריות גזר, צימוקים, אגוזים ועשבי תיבול | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

סלט קוסקוס, אטריות גזר, צימוקים, אגוזים ועשבי תיבול

המצרכים (6-4 מנות):
1 שקית (350 גרם) קוסקוס מלא
חצי כוס צימוקים כהים
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
3 גזרים בינוניים
חצי כוס אגוזי פקאן, שבורים גס
1 כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, נענע) קצוצים דק
2 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן והירוק), פרוסים לעיגולים דקים

לרוטב:
3 כפות שמן זית
קליפה מגוררת דק מחצי לימון
3 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ בלסמי
2 שיני שום, כתושות
1 כפית סילאן או סירופ מייפל
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה גדולה קוסקוס, צימוקים ושמן זית.

2. מוסיפים 2 ורבע כוסות מים רותחים, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום. משהים 5 דקות.

3. בינתיים בעזרת קולפן ירקות "מגלפים" את הגזרים לרצועות דקיקות.

4. מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג, כדי לאוורר ולהפריד את הגרגירים.

5. מוסיפים את הגזרים לקוסקוס החם ומערבבים היטב.

6. מערבבים בקערית את חומרי הרוטב. יוצקים על הסלט, מוסיפים אגוזים, עשבי תיבול ובצל ירוק ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

פודינג לחם (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
פודינג לחם | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

פודינג לחם

המצרכים (לתבנית 20*30 ס"מ):
25 גרם חמאה רכה
1 בגט, חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
חצי כוס שוקולד צ'יפס
5 ביצים
כוס וחצי (360 מ"ל) חלב 3%
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר
קליפה מגוררת דק מתפוז אחד
1 כפית תמצית וניל אמיתית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה.

2. מפזרים בתבנית קוביות לחם ומעליהן שוקולד צ'יפס.

3. טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים חלב, שמנת מתוקה, סוכר, קליפת תפוז ותמצית וניל ומערבבים היטב.

4. יוצקים את תערובת הביצים על קוביות הלחם שבתבנית.

5. אופים בתנור החם 40-35 דקות, עד שהמאפה זהוב ויציב.

משקה פטל מרענן (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
משקה פטל מרענן | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

משקה פטל מרענן

המצרכים (2 מנות):
כוס וחצי פטל קפוא
כוס וחצי חלב שקדים
2-1 כפות סירופ מייפל או דבש

להגשה:
פטל קפוא

אופן ההכנה:

מרסקים בבלנדר פטל, חלב וסירופ מייפל או דבש עד לקבלת מרקם חלק. יוצקים לכוסות, מקשטים בפטל ומגישים.

ממרח חומוס

המצרכים (6-4 מנות):

2 כוסות גרגירי חומוס מיובשים, מושרים בקערה עם מים למשך הלילה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כוס טחינה גולמית משובחת
רבע כוס מיץ לימון
2 כפות שמן זית
2-1 שיני שום כתושות
רבע כפית כמון
מלח

אופן ההכנה:

1. שוטפים את הגרגירים המושרים במים, מסננים ומעבירים לסיר.

2. מכסים בשפע מים, מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומביאים לרתיחה.

3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעתיים וחצי-שלוש שעות עד שהגרגירים רכים מאוד, כמעט מתפוררים. מצננים כרבע שעה.

4. בעזרת כף מחוררת מעבירים את גרגירי החומוס המבושלים והחמימים למעבד מזון (שומרים את מי הבישול להכנת הממרח).

5. מוסיפים טחינה, שליש כוס מי בישול, מיץ לימון, שמן זית, שום, כמון ומלח וטוחנים למרקם כמעט חלק. אם החומוס סמיך מדי מוסיפים עוד מעט ממי הבישול. טועמים ומתקנים תיבול.

6. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.