סלט ניסואז
המרכיבים (4 מנות):
4 תפוחי אדמה גדולים או 8 קטנים
1 כפית גדושה מלח
3 ביצים
200 גרם שעועית ירוקה טרייה
1 קופסה טונה משומרת
4-3 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ
12 זיתי קלמטה מגולענים
6 פילטים של אנשובי
1 כף צלפים
לרוטב:
שליש כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ בן יין לבן
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון חלק
1 כפית גדושה דבש
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה: מניחים את תפוחי האדמה בסיר, ממלאים במים עד גובה של 3 ס"מ מעליהם, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים אך עדיין מוצקים. מסננים היטב ומצננים.
2. בינתיים מבשלים את הביצים: מכניסים את הביצים בזהירות לסיר מים רותחים ומבשלים 7 דקות עד שהן מבושלות אבל החלמון עדיין רך. שוטפים במים קרים, קולפים וחותכים לרבעים.
3. חולטים את השעועית: מביאים מים לרתיחה בסיר גדול וחולטים את השעועית 4-3 דקות. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ושמירה על הצבע הירוק. מסננים.
4. מרכיבים את הסלט: חוצים את תפוחי האדמה ומסדרים בצלחת הגשה. מוסיפים עגבניות, זיתים, אנשובי, שעועית, ביצים, טונה וצלפים בצלחת.
5. מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומגישים מיד.
ספגטי בולונז עם מרכיב סודי
המרכיבים (6 מנות):
1 חבילה (500 גרם) ספגטי
לבולונז:
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ דק
חצי ק"ג בשר בקר טרי טחון
1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
חצי כוס (120 מ"ל) מיץ חמוציות
1 כפית שטוחה סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך.
2. מוסיפים בשר טחון ומטגנים תוך כדי בחישה ופירור הבשר כ-5 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו.
3. מוסיפים עגבניות מרוסקות, מיץ חמוציות וסוכר, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם 30-20 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים. טועמים ומתקנים תיבול.
5. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומגישים עם רוטב הבולונז.
עוגיות קוקוס ללא גלוטן
המרכיבים (כ-15 עוגיות):
2 כוסות ושני שליש (200 גרם) קוקוס טחון
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 חלבונים מביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל אמיתית
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים ולשים את העיסה בידיים עד שכל הקוקוס דביק. זה נראה כאילו העיסה לא מתאחדת לבצק, אבל זה בסדר. בידיים מעט רטובות יוצרים כדורים דחוסים בקוטר 3 וחצי ס"מ. מסדרים בתבנית (העוגיות לא תופחות במהלך האפייה אז לא צריך רווחים גדולים מדי).
3. אופים בתנור החם 20-15 דקות, עד שהעוגיות זהובות.
4. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.
שייק מוזלי
המרכיבים (2 מנות):
2 כפות גדושות שיבולת שועל
6 שקדים
2 תמרים מיובשים מזן מג'הול, מגולענים וחצויים
חצי כפית קינמון טחון
1 תפוח בינוני, חתוך לרבעים
1 וחצי כוסות חלב שקדים
1 כפית סילאן
10 קוביות קרח
אופן ההכנה:
1. מרסקים בבלנדר את כל החומרים עד לקבלת משקה סמיך וחלק. יוצקים לכוסות ומגישים.
נשיקות מרנג-שוקולד
המרכיבים (כ-8 נשיקות גדולות):
4 חלבונים
רבע כפית מלח
1 כוס (200 גרם) סוכר
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-100 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מקציפים במיקסר חלבונים ומלח לקצף רך.
4. מוסיפים סוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה, ומקציפים עוד 4-3 דקות עד לקבלת קצף נוקשה.
5. ממיסים שוקולד בפולסים במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי).
6. יוצקים את השוקולד בזרם דק לתוך קערת הקצף במעט תנועות סיבוביות, בלי לערבב ממש, כך שיתקבלו פסי שוקולד בקצף.
7. מניחים 8 תלוליות גדולות מהקצף בתבנית לקבלת נשיקות גדולות.
8. אופים בתנור החם שעתיים.
9. מכבים את התנור ומשהים את הנשיקות בתוכו עוד שעתיים להתייבשות.
10. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע או במקפיא עד חודש.