ספרינג רולס ברוטב מושלם
המצרכים ל-10 רולים:
10 דפי אורז
קערת מים קרים
למילוי:
40 עלי נענע
חביתה מ-4 ביצים, חתוכה ל-10 רצועות
20 תרמילי שעועית ירוקה, חלוטים
1 מלפפון גדול, חצוי לאורכו וחתוך לגפרורים דקים
1 גזר גדול, חצוי לאורכו וחתוך לגפרורים דקים
1 פלפל אדום גדול, חתוך לרצועות דקות
1 אבוקדו, חתוך לרצועות בעובי כחצי ס"מ
10 גבעולי עירית, חתוכים לחתיכות באורך 6 ס"מ
לרוטב:
שליש כוס מיץ ליים או לימון
רבע כוס רוטב דגים
רבע כוס רוטב סויה
רבע כוס מים
1 כף גדושה סוכר חום בהיר
1 בצל שאלוט, קצוץ דק
1 שן שום, קצוצה דק
חצי פלפל צ'ילי, פרוס לעיגולים דקים
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
אופן ההכנה:
1. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל המצרכים, עד שהסוכר נמס. משהים כ-15 דקות למיזוג טעמים.
2. מכינים את הרולים: מרטיבים מגבת ופורסים על משטח עבודה. טובלים דף אורז במים ומוציאים מיד. מניחים על המגבת הרטובה.
3. מסדרים על השליש העליון של דף האורז 4 עלי נענע, כשצידם החלק כלפי מטה (עורקים כלפי מעלה). מעל עלי הנענע מסדרים מעט ירקות, עירית ורצועת חביתה. מקפלים את צידי דף האורז פנימה ומגלגלים לגליל הדוק.
4. מגישים את הרולים עם הרוטב.
נאגטס תירס
המצרכים לכ-12 נאגטס:
3 כוסות גרגרי תירס קפואים
2 ביצים
שליש כוס פירורי לחם
1 כף רוטב סויה
מלח
פלפל שחור גרוס
לציפוי:
1 כוס פירורי לחם
רבע כפית מלח
לטיגון:
שמן חמניות או תירס
אופן ההכנה:
1. מרתיחים מי מלח בסיר גדול וחולטים את גרגירי התירס כ-3 דקות עד שהם רכים. מסננים ומצננים את הגרגירים כ-10 דקות.
2. מכינים את התערובת: מעבירים מחצית מגרגירי התירס החלוטים למעבד מזון, מוסיפים ביצים, פירורי לחם ורוטב סויה, מתבלים במלח ובפלפל ומערבלים למחית גסה.
3. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את שארית גרגירי התירס ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד וממתינים כרבע שעה, כדי שהתערובת תתייצב.
4. מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה פירורי לחם ומלח.
5. יוצרים מתערובת התירס קציצות נאגסט פחוסות, ומצפים בפירורי לחם מכל הצדדים.
6. יוצקים שמן למחבת טפלון ומחממים על להבה בינונית. מטגנים את הנאגטס 3-2 דקות מכל צד עד שהם זהובים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
עוף באננס
המצרכים ל-6 מנות:
6 ירכי עוף טריות
חצי קופסה שימורי אננס (חתיכות)
2 בצלים, חצויים ופרוסים בעובי 1 ס"מ
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ
לרוטב:
6-4 שיני שום, כתושות
3 כפות רוטב סויה
1 כף דבש
1 כף שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום. מעליו מניחים נייר אפייה. כדאי להוציא את העוף מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
2. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה שום, רוטב סויה, דבש, שמן זית וכשליש כוס מנוזל שימורי האננס. מתבלים במלח ובפלפל.
3. מניחים את ירכי העוף בתבנית, מוסיפים חתיכות אננס, בצל ופלפל. יוצקים את הרוטב ומתבלים במלח ובפלפל.
4. צולים בתנור כ-40 דקות. הופכים את ירכי העוף וצולים עוד כ-40 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן.
קוקטייל שירלי טמפל
המצרכים ל-4 מנות:
6 כפות גרנדין (סירופ רימונים)
3 כוסות ספרייט
20 קוביות קרח
לקישוט:
8 דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה:
1. יוצקים לכל כוס כף וחצי גרנדין ושני שליש כוס ספרייט.
2. מוסיפים 5 קוביות קרח ומערבבים. מקשטים ב-2 דובדבנים ומגישים.
חמוצים מהירים
המצרכים לצנצנת בנפח של 1 ליטר:
2 כוסות מים
1 כוס חומץ טבעי 5%
חצי כוס סוכר
1 כף מלח
לירקות:
2 גזרים בינוניים, חתוכים לעיגולים בעובי חצי ס"מ
2 מלפפונים בינוניים, חתוכים לעיגולים בעובי חצי ס"מ
2 גבעולי סלרי, חתוכים לחתיכות בעובי חצי ס"מ
אופן ההכנה:
1. יוצקים מים וחומץ לסיר קטן, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים. מחממים על להבה בינונית עד שהסוכר והמלח נמסים. מביאים לרתיחה ומכבים את הלהבה.
2. מסדרים את הירקות החתוכים בצנצנת. יוצקים את תערובת החומץ הרותחת על הירקות עד לכיסוי מושלם. סוגרים היטב וממתינים 3 שעות.
*החמוצים יישמרו במקרר כחודש.