בורקס תפוחי אדמה (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
בורקס תפוחי אדמה | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

בורקס תפוחי אדמה

המרכיבים (לכ-45 בורקסים קטנים):
1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס מופשר לילה במקרר

למלית:
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ דק
3 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים, קלופים ומעוכים לפירה
מלח
פלפל שחור גרוס

לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 3 תבניות בנייר אפייה.

2. מכינים את המלית: מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מצננים היטב.

3. מעבירים את הבצל לקערה (יחד עם השמן בו טוגן). מוסיפים פירה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

4. ממלאים, מעצבים ואופים: פורשים את הבצק על משטח העבודה כשהניילון כלפי מטה. חותכים את הבצק לרוחב בעזרת סכין חדה ל-15 רצועות ברוחב 6 ס"מ.

5. חותכים כל רצועה ל-3 מלבנים, כך שמתקבלים 45 מלבנים בגודל 6*8 ס"מ.

6. מניחים כפית מהמלית לאורך הקצה הצר של כל מלבן ומגלגלים לגליל קטן (אין צורך להדק את הבצק בקצוות. המלית תציץ קצת החוצה במהלך האפייה).

7. מסדרים את הבורקס בתבניות כשהתפר כלפי מטה. מברישים בביצה ומפזרים שומשום.

8. אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שהבורקס זהובים.

סלט בורגול, פלפלים כבושים, תפוחי עץ וגבינה בולגרית (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
סלט בורגול, פלפלים כבושים, תפוחי עץ וגבינה בולגרית | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

סלט בורגול, פלפלים כבושים, תפוחי עץ וגבינה בולגרית

המרכיבים (ל-6 מנות):
2 כוסות בורגול גס
4 פלפלים כבושים, חתוכים לרצועות דקות
2 תפוחי עץ בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 כוס עשבי תיבול (כוסברה, פטרוזיליה, נענע) קצוצים דק
2 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן והירוק), פרוסים לעיגולים דקים
חצי קופסה (125 גרם) גבינה בולגרית מסורתית, מפוררת גס
חצי כוס אגוזי פקאן, שבורים גס

לרוטב:
שליש כוס שמן זית
רבע כוס מיץ לימון
קליפה מגוררת דק מחצי לימון
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית גדושה דבש
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. משרים את הבורגול בשפע מים רותחים 20-15 דקות עד שהוא מתרכך. מסננים היטב ומעבירים לקערה.

2. מערבבים בקערית את חומרי הרוטב.

3. יוצקים את הרוטב על הבורגול, מוסיפים פלפלים, תפוחי עץ, עשבי תיבול ובצל ירוק ומערבבים. מפזרים מעל גבינת פטה ואגוזים. טועמים ומתקנים תיבול.

בראוניז קלאסיים (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
בראוניז קלאסיים | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

בראוניז קלאסיים

המרכיבים (לתבנית בגודל 20*30 או 25*25 ס"מ):
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 כוס דחוסה (200 גרם) סוכר חום כהה
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כוס (140 גרם) קמח רגיל
שלושת רבעי כוס אגוזי מלך, שבורים גס

להגשה:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. משמנים מעט את התבנית.

2. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים כ-5 דקות.

3. מוסיפים סוכר, ביצים ותמצית וניל ומערבבים. מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל אגוזים באופן אחיד.

4. אופים 30-25 דקות עד שהשכבה העליונה מתכסה קרום ויציבה למגע (מרכז העוגה נותר מעט רוטט). מצננים היטב.

5. מפזרים אבקת סוכר, חותכים לקוביות ומגישים.

משקה ביט מאשין (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
משקה ביט מאשין | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

משקה ביט מאשין

המרכיבים (ל-2 מנות):
2 סלקים בינוניים
2 מלפפונים בינוניים
2 גבעולי סלרי
1 תפוח ירוק בינוני
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
רבע פלפל צ'ילי אדום (לא חובה)
8 קוביות קרח
1 כפית שמן זית
1 כפית מיץ לימון

להגשה:
2 גבעולי סלרי

אופן ההכנה:

1. סוחטים במסחטת מיצים סלק, מלפפונים, סלרי, תפוח, ג'ינג'ר וצ'ילי.

2. מוסיפים קרח, שמן זית ומיץ לימון ומערבבים.

3. יוצקים לכוסות, מוסיפים גבעולי סלרי ומגישים.

רוטב צ'ימיצ'ורי

המרכיבים (לכוס צ'ימיצ'ורי):
חופן גדול של עלי פטרוזיליה
חופן גדול של עלי כוסברה
1 בצל סגול קטן
חצי פלפל אדום בינוני
חצי פלפל צ'ילי אדום
4-3 שיני שום
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כוס + 2 כפות (לכיסוי הצ'ימיצ'ורי) שמן זית
2 כפות חומץ יין אדום
1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

1. מרסקים במעבד מזון בפולסים פטרוזיליה, כוסברה, בצל, פלפל אדום, פלפל צ'ילי, שום, מלח ופלפל לתערובת גסה.

2. מוסיפים חצי כוס שמן זית, חומץ ומיץ לימון ומעבדים כ-2 שניות עד שנוצרת תערובת אחידה וגסה (לא ליצור ממרח חלק).

3. מעבירים לצנצנת ויוצקים מעל 2 כפות שמן זית. שומרים במקרר עד שבוע.