במקום לטרוח ולגלגל, שי-לי ליפא מכינה עוגת כרוב ממולאת באורז ובשר בתיבול מיוחד ומקפיץ, רוקחת שייק ירוק בריא ומרענן, מעיפה לתנור תפוחי אדמה בחרדל, ולקינוח מתקתקת עוגת פירות קיצית וקלילה. ואם זה לא מספיק - יש גם מתכון לטחינה ירוקה
15 עלי כרוב גדולים, חלוטים במים רותחים כ-4 דקות ומסוננים
למלית: רבע כוס שמן זית, לטיגון 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק קליפה מגוררת דק מלימון שלם 2 כוסות אורז בסמטי מלח פלפל שחור גרוס חצי ק"ג בשר בקר טחון טרי
לבישול: 1 ליטר מים 2 כפות מיץ לימון 3 כפות שמן זית מלח פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מכינים את המלית: מטגנים את בצל בשמן זית כ-5 דקות במחבת גדולה. מוסיפים גרידת לימון ומערבבים.
2. מוסיפים את האורז למחבת ומתבלים במלח ובפלפל.
3. מוסיפים את הבשר לתערובת האורז, מפוררים אותו באמצעות כף גדולה וממשיכים לטגן תוך כדי בחישה עד שהבשר משנה את צבעו.
4. מרפדים סיר בעלי הכרוב החלוטים, כך שהעלים גולשים מעבר לשולי הסיר. יוצקים את המלית לסיר, משטחים ומניחים 2 עלי כרוב נוספים כך שיכסו את המלית היטב.
5. יוצקים מים, מיץ לימון ושמן זית, כך שיכסו את פני עוגת הכרוב. מתבלים במלח ובפלפל. מניחים צלחת שקוטרה קטן מקוטרו של הסיר, כדי שתהווה מעין משקולת ותמנע את היפרדות עלי הכרוב.
6. מרתיחים את התבשיל על להבה גבוהה. לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים שעה.
7. מכבים את הלהבה, מניחים לתבשיל להצטנן כרבע שעה, והופכים את עוגת הכרוב על צלחת הגשה.
תפוחי אדמה צלויים בחרדל | צילום:
אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
תפוחי אדמה צלויים בחרדל
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה.
2. מכינים את בסיס הפירות: משמנים בחמאה את נייר האפייה, מפזרים שכבה אחידה של סוכר ומסדרים את הפירות בצפיפות על מצע הסוכר והחמאה, כשהצד החתוך כלפי מעלה.
3. מכינים את תערובת העוגה: מערבלים חמאה, סוכר ותמצית וניל במיקסר עם וו גיטרה במהירות גבוהה, עד שמתקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וממשיכים לערבל.
4. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים לסירוגין קמח ושמנת חמוצה ומערבלים לתערובת אחידה.
5. יוצקים את התערובת על הפירות. אופים 55-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (מומלץ להניח נייר אפייה מתחת לתבנית, כיוון שהסוכר והחמאה עלולים לטפטף בזמן האפייה).
6. מצננים את המאפה היטב. מעבירים סכין בין דופנות התבנית לעוגה והופכים על צלחת הגשה.