קבלו מתכון שאפילו כרמלה סופרנו היתה מאמצת: זיטי אפוי בניחוח איטלקי, מחמישה מרכיבים בלבד וכלום מאמץ. ואם זה לא מספיק, יש לנו גם בורקס חצילים משפחתי ועוגת קראנץ עם השילוש הקדוש שוקולד, ריקוטה וקוקוס. שי-לי ליפא מפגיזה עם מתכונים קלים ועשירים בגבינות שמתאימים פיקס לאירוח
למלית: 2 כוסות חציל, אפוי או קלוי, ללא קליפה (אפשר להשתמש במוצר מוכן, ללא תיבול) 1 קופסה (250 גרם) ריקוטה 5% קליפה מגוררת מחצי לימון 200 גרם קשקבל, מגוררת גס 1 ביצה 2 שיני שום, כתושות מעט מלח מעט פלפל שחור גרוס
לציפוי: ביצה טרופה, בתוספת מעט מלח שומשום
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה את חומרי המלית.
3. פורשים בצק עלים על משטח עבודה וחוצים אותו לשניים. מרדדים כל חצי לעלה בעובי 3 מ"מ. מניחים חצי מהמלית בחלק התחתון של כל אחד מחלקי הבצק, לאורך הצלע הארוכה של המלבן. מקפלים את הקצוות כלפי פנים ומגלגלים. מותחים קצת את הרולדה כדי להאריך את הבורקס ומניחים על תבנית האפייה כשהתפר כלפי מטה.
4. חורצים חריצים בבצק, מברישים בביצה ומפזרים שומשום. אופים כ-30 דקות עד שהבורקס זהוב מאוד.
לבצק: 25 גרם שמרים, מפוררים חצי כוס סוכר שני שליש כוס חלב, חמים חצי ק"ג קמח רגיל 2 ביצים חצי כפית מלח 100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
למילוי: 200 גרם שוקולד מריר (70 אחוז מוצקי קקאו), בקוביות חצי כוס סוכר 1 קופסה (250 גרם) ריקוטה 5% 50 גרם קוקוס, טחון
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: ממיסים שמרים וסוכר בחלב בקערת מיקסר עם וו לישה. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
2. מוסיפים את שאר המצרכים ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ודביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. עוטפים את שולי הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מכינים את המלית: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על בן מארי. מוסיפים סוכר, ריקוטה וקוקוס ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.
4. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי כחצי ס"מ. מורחים מחצית מהמלית על כל עלה ומגלגלים לרולדה. חוצים כל רולדה לאורכה כך שמתקבלות 2 רצועות ארוכות. מניחים את שתי הרצועות אחת על השנייה בצורת איקס וקולעים לצמה. מעבירים את המאפים הקלועים לתבניות אינגליש קייק משומנות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-35 דקות, עד שהעוגות זהובות מאוד.