1 מכינים את הבצק: ממיסים את החמאה בקערה במיקרוגל ומוסיפים את המים, הקמח והמלח. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד ומניחים אותו בצד שיתקרר מעט.
2 כשהבצק קר מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה (מערבבים אחרי הוספה של כל ביצה).
3 מרדדים את הבצק על משטח עבודה עד לקבלת עלה דק ויוצרים עיגולים בעזרת כוס.
4 מכינים את המילוי: מסננים את הדובדבנים (שומרים את הנוזל בצד).
5 מוסיפים מעט קמח לדובדבנים על מנת שלא ירטיבו את הבצק, ומערבבים עד שהם מצופים לגמרי בשכבה דקיקה של קמח.
6 בקערה נוספת מערבבים את הגבינה עם הסוכר עד לקבלת מרקם אחיד.
7 בכל עיגול בצק מניחים כף מהגבינה ושני דובדבנים. סוגרים לצורת חצי עיגול ומהדקים היטב.
8 מרתיחים מים בסיר גדול מבשלים את הוורניקס עד שהם צפים.
9 בזמן שהם מתבשלים, מבשלים את נוזל הדובדבנים עם מעט סוכר עד שהוא מסמיך ומצטמצם מעט.
10 מגישים את המנה: מניחים על צלחת כמה ורניקס ושמנת חמוצה, ומזלפים את הרוטב המצומצם מעל.