1 מערבבים את כל חומרי המרינדה בכלי גדול שיכול להכיל גם את העוף. מכניסים את העוף למרינדה, מורחים אותה מכל צדדיו ומניחים לשעה עד שעתיים. שומרים את המרינדה לאפייה.
2 שוטפים את האורז ומבשלים אותו עם כוס וחצי מים על אש בינונית במשך 10 דקות (הוא לא אמור להיות מוכן לגמרי). מסננים.
3 חותכים את הבטטות, הבצל ופלפל החריף לטבעות.
4 מפרקים את ראש השום ומשאירים את השיניים עם הקליפה.
5 מחממים תנור ל-200 מעלות.
6 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, משמנים אותה במעט שמן זית ומסדרים את הירקות בשכבה אחת. מתבלים במלח ופלפל.
7 עורמים את האורז החצי מבושל בצורת גבעה במרכז התבנית ומסדרים את העוף על האורז. את מרכז הגבעה משאירים לא מכוסה בעוף.
8 יוצקים את המרינדה על העוף והאורז.
9 יוצקים כוס מים או כוס יין לבן לאט לאט אל ארבע הפינות של התבנית, רבע כוס לכל פינה.
10 מכסים בנייר כסף בצורת קונוס כדי שלא יידבק לעוף, ואופים 40 דקות.
11 מוציאים את התבנית בזהירות ומסירים את נייר הכסף. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים עוד כ-10 דקות להשחמה.
12 מוציאים את העוף מהתבנית ומחזירים את האורז והירקות לתנור לעוד 5 דקות. מגישים.