קובה סלק טבעוני
המצרכים:
למילוי:
1 כף שמן
1 בצל, קצוץ
1 גזר, מגורר
4-5 שיני שום, קצוצות דק
שליש כוס אגוזים שקדים (לא קלויים) טחונים גס
2 כפות גרעיני חמנייה קלויים
חצי כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
קורט כורכום
קורט אגוז מוסקט
כף רוטב סויה
כף קמח חומוס מהולה בכחצי כוס מים
לקובות:
כוס וחצי סולת
חופן קטן של קמח
חצי כוס מים
2 כפות שמן
למרק:
2 כפות שמן
בצל גדול, קצוץ
4-5 גבעולי סלרי, פרוסים
2 סלקים, מגוררים דק
קופסת רסק עגבניות
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית הל
חצי כפית כורכום
כפית מלח לימון או כפית מיץ לימון
חצי כפית גראם מסאלה
אופציה: קישוא אחד חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
1. מכינים את מילוי הקובה: מחמים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
2. מוסיפים את הגזר ומטגנים כדקה.
3. מוסיפים את השום, האגוזים וגרעיני החמנייה ומערבבים.
4. מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל 5 דקות.
5. מוסיפים את קמח החומוס המהול במים ומערבבים כל הזמן כדי שלא יידבק. מורידים מהאש ומניחים להתקרר.
6. מכינים את הקובות: מערבבים את כל מרכיבי העיסה עד שנוצר מעין בצק רך. מניחים לנוח כ-5-7 דקות.
7. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של כדור פלאפל (בידיים לחות) ושוב מניחים ל-5-7 דקות.
8. משטיחים כל כדור לדיסקית, מניחים על כף היד ויוצרים מעין גומה באמצע. מניחים כפית מהמילוי בגומה וסוגרים היטב. מניחים על צלחת שטוחה וממשיכים עם שאר הכדורים.
9. מכינים את המרק: מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים 2 דקות.
10. מוסיפים את גבעולי הסלרי, הסלק המגורר ואת רסק העגבניות ומערבבים היטב
11. מוסיפים מים לכיסוי מביאים לרתיחה.
12. מוסיפים את התבלינים, מיץ הלימון ואת הקישוא, אם רוצים, ומערבבים.
13. מניחים בעדינות את הקובות בסיר מבשלים כ-30 דקות.
אספרגוס על פולנטת תירס טרי
המצרכים:
צרור אספרגוס
חבילת תירס קפוא
2 כפות שמן זית
50 גרם פטריות פורצ'יני יבשות, מושרות במים פושרים
5 פטריות פורטובלו פרוסות
5 פטריות שמפניון פרוסות
200 גרם טופו, חתוך לקוביות
כפית זרעי כוסברה
קורט פלפל שאטה טחון
חופן פיסטוקים קצוצים
חופן אגוזי מלך קלויים
כמה טיפות שמן כמהין
אופן ההכנה:
1. מרתיחים מים בסיר, וכשהם רותחים מוסיפים את האספרגוס. חולטים 2 דקות ומעבירים למי קרח כדי לעצור את הבישול.
2. באותם המים הרותחים מבשלים את התירס הקפוא כ-2 דקות, ומעבירים לקערה. טוחנים בבלנדר או בלנדר מוט למרקם אחיד.
3. מחממים במחבת את שמן הזית, מוסיפים את כל סוגי הפטריות עם מעט מלח ומקפיצים עד שהפטריות צרובות. מניחים בצד.
4. באותה מחבת מקפיצים את קוביות הטופו עם זרעי הכוסברה, פלפל השאטה והפיסטוקים עד שהטופו צרוב מעט.
5. מסדרים בצלחת הגשה ערימה מהפולנטה, עורמים קצת מתבשיל הפטריות, מניחים מעל את האספרגוס, מפזרים אגוזי מלך ובוזקים כמה טיפות שמן כמהין.