תבשיל עוף, אורז וירקות בסיר אחד

המצרכים:
בצל גדול, קצוץ
2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים למקלות
2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לרבעים
4 שיני שום, חצויות
שמן לטיגון
2 ירכי עוף
2 שוקי עוף
3 כוסות מים רותחים
כוס אורז
שתי כפיות וחצי מלח
מעט כורכום
מעט חווייג'
מעט פפריקה אדומה
צרור כוסברה (רק עלים ללא הגבעולים)

אופן הכנה:

1. מטגנים בסיר גדול עם שמן זית את הבצל, השום, הגזר ותפוחי האדמה. לאחר כמה דקות של טיגון, מוסיפים את נתחי העוף וממשיכים לטגן עד להזהבה.

2. יוצקים את המים לסיר. מתבלים בתבלינים ולבסוף מכניסים את עלי הכוסברה. מביאים את הנוזלים לרתיחה ומכסים את הסיר. ממשיכים לבשל כחצי שעה עד שהירקות רכים.

3. שופכים כוס אורז לתוך הסיר. מערבבים מבלי לפצוע את הירקות ומכסים את הסיר. ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כ-20 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים באורז.

סלט איטריות סובה עם סינטה צרובה וחרדל דובדבנים (צילום: אמיר מנחם, סיפורים מהמטבח)
סלט איטריות סובה עם סינטה צרובה וחרדל דובדבנים | צילום: אמיר מנחם, סיפורים מהמטבח

סלט אטריות סובה עם סינטה צרובה, חרדל ודובדבנים

המצרכים:
2 כפות שמן זית
2 נתחי סינטה
מעט מלח
מעט פלפל
בצל גדול, פרוס לפרוסות דקות
2-3 פטריות לבנות, פרוסות לפרוסות
7-8 גבעולי אספרגוס
4-5 רצועות ג'ינג'ר, כבושות
4-5 רצועות פלפל אדום, קלוי
חצי כוס גפרורי שקדים
רבע כוס בוטנים, מטוגנים ומומלחים
חופן עלי תרד טריים, קצוצים דק
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
חופן עלי כוסברה
חופן עלי סלרי
רבע כוס שמן שומשום
2 כפות סילאן

לרוטב חרדל והדובדבנים:
3-4 כפות חרדל דיז'ון (חלק)
6-7 כפות דובדבנים (משומרים בסירופ)

להגשה:
חבילה של אטריות סובה, מבושלות על פי הוראות היצרן 

אופן ההכנה: 

1. מחממים שמן זית במחבת וצורבים את נתחי הסינטה מכל הצדדים.

2. במחבת נוספת מחממים מעט שמן זית ומקפיצים את פרוסות הבצל. מוסיפים פטריות, אספרגוס, ג'ינג'ר, פלפל, שקדים ובוטנים, וממשיכים להקפיץ עוד כמה דקות. לקראת סוף ההקפצה מוסיפים את התרד והבצל (תמיד עדיף להשאיר את הירוקים לסוף כדי לשמור על טעם רענן).

3. מערבלים בבלנדר את החרדל והדובדבנים עד לקבלת תערובת חלקה.

4. מרכיבים את המנה: מניחים חופן אטריות על הצלחת, מעליהן את תערובת הירקות הבוטנים המוקפצים.

5. פורסים את נתחי הסינטה לרצועות. מסדרים את הרצועות מסביב לתלולית האטריות והירקות.

6. יוצקים מרוטב החרדל והדובדבנים סביב הצלחת ומגישים. 

**המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי השפים**