כדורי בשר ברוטב אפונה, גזר ותפוחי אדמה

המרכיבים:

לקציצות:
200 גרם בשר בקר טרי טחון
300 גרם בשר פרגיות טרי טחון
1 תפוח אדמה או קישוא, מגוררים בפומפייה
1 בצל גדול, מגורר או קצוץ דק
חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק
2 ביצים
3 פרוסות לחם רטובות ומרוסקות, או חצי כוס פירורי לחם לא מתובלים
מלח
פלפל שחור

לרוטב:
5 כפות שמן
1 בצל, קצוץ דק
6-8 שיני שום, כתושות
כף גדושה פפריקה
100 גרם רסק 100% עגבניות
2 גזרים, חתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
2 קופסאות שימורים של אפונה עדינה
2-3 מקלות סלרי
3 כוסות מים (או יותר)
מלח
פלפל שחור
כף סילאן
מעט כמון (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את תפוח האדמה, הבצל והפטרוזיליה (אפשר לטחון אותם יחד במעבד מזון).
  2. מוסיפים את הבקר והפרגית ואת שאר המרכיבים ומערבבים היטב (אפשר במעבד מזון). מגלגלים לקציצות קטנטנות בידיים רטובות.
  3. מחממים מחבת משומנת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים.
  4. הרוטב: מטגנים את הבצל ומוסיפים שום ופפריקה (אפשר חריפה, אפשר מתוקה). מטגנים אותה מעט ומוסיפים קצת מים.
  5. מוסיפים את רסק העגבניות ואז את שאר הירקות והמים. מתבלים במלח, פלפל וסילאן. אם רוצים מוסיפים כמון.
  6. כשהרוטב רותח מוסיפים את הקציצות, מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות.
  7. מגישים חם עם על אורז לבן ומלא מלא רוטב.

>> לצפייה בתוכנית

מרק ירקות עם עוף מפורק  (צילום: יוגב מאיר, ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב)
מרק ירקות עם עוף מפורק | צילום: יוגב מאיר, ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב

מרק ירקות עם עוף מפורק

המרכיבים:

2 כפות שמן זית
2-4 חזות עוף, שלמים
1 בצל מקולף, חתוך גס
2 תפוחי אדמה מקולפים, חתוכים גס
2 גזרים מקולפים, חתוכים גס
חצי כרוב לבן, חתוך גס
בטטה גדולה, מקולפת וחתוכה גס
3-4 מקלות סלרי (כולל העלים), חתוכים גס
2 קישואים או זוקיני, חתוכים גס
2 כפות אבקת מרק איכותית או חוואייג' למרק
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר עם שמן ומטגנים מעט את כל הירקות.
  2. מוסיפים מים עד גובה הירקות ומתבלים. מוסיפים את חזה העוף.
  3. מביאים לרתיחה ומניחים את הלהבה. מבשלים 40 דקות.
  4. מוציאים את חזות העוף מהמרק ומפרקים אותם לסיבים עם כף או מזלג (אפשר גם בידיים).
  5. מפרקים מעט את הירקות בעזרת ממחה פירה. מחזירים את העוף.
  6. מערבבים, בודקים תיבול ומגישים.
אצבעות דג  (צילום: יוגב מאיר, ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב)
אצבעות דג | צילום: יוגב מאיר, ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב

אצבעות דג

המרכיבים:

לתערובת הדג:
500 גרם דג לבן ללא עור, חתוך לקוביות
1 בצל בינוני מקולף
2 שיני שום או חצי כפית שום גבישי
חצי כוס קמח לבן
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור

לציפוי:
2 ביצים
2 כפות מים
מלח
פלפל שחור
פירורי לחם 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי תערובת הדג לקבלת בלילה אחידה. מעבירים לשקית זילוף.
  2. מזלפים על נייר אפייה שניצלוני דג באיזו צורה שרוצים (אצבעות, טבעות וכו'). מעבירים למקפיא להתייצבות של חצי שעה עד שעה (טיפ: אפשר להכין עם עוף טרי כמות גדולה ולהקפיא. לאחר שהטבעות קופאות אפשר להעביר מהמגש לשקית).
  3. טורפים בקערה את הביצים עם המים והתבלינים.
  4. טובלים את השניצלונים בביצה ומצפים בפירורי לחם (אפשר גם להקפיא לאחר הציפוי ולטגן מתי שרוצים).
  5. מטגנים משני הצדדים ומוציאים לרשת, לשמירה על הפריכות.

** אפשר לרסס בספריי שמן ולאפות בתנור שחומם ל-200 מעלות כ-20 דקות או עד הזהבה.

התוכנית משודרת בקשת 12 מדי שבת ב-8:00.