כדורי בשר ברוטב אפונה, גזר ותפוחי אדמה
המרכיבים:
לקציצות:
200 גרם בשר בקר טרי טחון
300 גרם בשר פרגיות טרי טחון
1 תפוח אדמה או קישוא, מגוררים בפומפייה
1 בצל גדול, מגורר או קצוץ דק
חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק
2 ביצים
3 פרוסות לחם רטובות ומרוסקות, או חצי כוס פירורי לחם לא מתובלים
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
5 כפות שמן
1 בצל, קצוץ דק
6-8 שיני שום, כתושות
כף גדושה פפריקה
100 גרם רסק 100% עגבניות
2 גזרים, חתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
2 קופסאות שימורים של אפונה עדינה
2-3 מקלות סלרי
3 כוסות מים (או יותר)
מלח
פלפל שחור
כף סילאן
מעט כמון (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מערבבים את תפוח האדמה, הבצל והפטרוזיליה (אפשר לטחון אותם יחד במעבד מזון).
- מוסיפים את הבקר והפרגית ואת שאר המרכיבים ומערבבים היטב (אפשר במעבד מזון). מגלגלים לקציצות קטנטנות בידיים רטובות.
- מחממים מחבת משומנת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים.
- הרוטב: מטגנים את הבצל ומוסיפים שום ופפריקה (אפשר חריפה, אפשר מתוקה). מטגנים אותה מעט ומוסיפים קצת מים.
- מוסיפים את רסק העגבניות ואז את שאר הירקות והמים. מתבלים במלח, פלפל וסילאן. אם רוצים מוסיפים כמון.
- כשהרוטב רותח מוסיפים את הקציצות, מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות.
- מגישים חם עם על אורז לבן ומלא מלא רוטב.
מרק ירקות עם עוף מפורק
המרכיבים:
2 כפות שמן זית
2-4 חזות עוף, שלמים
1 בצל מקולף, חתוך גס
2 תפוחי אדמה מקולפים, חתוכים גס
2 גזרים מקולפים, חתוכים גס
חצי כרוב לבן, חתוך גס
בטטה גדולה, מקולפת וחתוכה גס
3-4 מקלות סלרי (כולל העלים), חתוכים גס
2 קישואים או זוקיני, חתוכים גס
2 כפות אבקת מרק איכותית או חוואייג' למרק
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מחממים סיר עם שמן ומטגנים מעט את כל הירקות.
- מוסיפים מים עד גובה הירקות ומתבלים. מוסיפים את חזה העוף.
- מביאים לרתיחה ומניחים את הלהבה. מבשלים 40 דקות.
- מוציאים את חזות העוף מהמרק ומפרקים אותם לסיבים עם כף או מזלג (אפשר גם בידיים).
- מפרקים מעט את הירקות בעזרת ממחה פירה. מחזירים את העוף.
- מערבבים, בודקים תיבול ומגישים.
אצבעות דג
המרכיבים:
לתערובת הדג:
500 גרם דג לבן ללא עור, חתוך לקוביות
1 בצל בינוני מקולף
2 שיני שום או חצי כפית שום גבישי
חצי כוס קמח לבן
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
לציפוי:
2 ביצים
2 כפות מים
מלח
פלפל שחור
פירורי לחם
אופן ההכנה:
- טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי תערובת הדג לקבלת בלילה אחידה. מעבירים לשקית זילוף.
- מזלפים על נייר אפייה שניצלוני דג באיזו צורה שרוצים (אצבעות, טבעות וכו'). מעבירים למקפיא להתייצבות של חצי שעה עד שעה (טיפ: אפשר להכין עם עוף טרי כמות גדולה ולהקפיא. לאחר שהטבעות קופאות אפשר להעביר מהמגש לשקית).
- טורפים בקערה את הביצים עם המים והתבלינים.
- טובלים את השניצלונים בביצה ומצפים בפירורי לחם (אפשר גם להקפיא לאחר הציפוי ולטגן מתי שרוצים).
- מטגנים משני הצדדים ומוציאים לרשת, לשמירה על הפריכות.
** אפשר לרסס בספריי שמן ולאפות בתנור שחומם ל-200 מעלות כ-20 דקות או עד הזהבה.
התוכנית משודרת בקשת 12 מדי שבת ב-8:00.