>> לצפייה בתוכנית

פשטידת תירס וגבינות

המרכיבים:
30 גרם חמאה
2 קופסאות שימורים של תירס
3 ביצים
250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
1 בצל, קלוף וקצוץ דק
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
מלח
פלפל שחור
חצי כוס קמח תופח
3 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור מיקרו ל-180 מעלות.
  2. ממיסים חמאה במחבת. מעבירים לקערה ומוסיפים תירס, ביצים, שמנת, בצל, גבינות, מלח ופלפל ולסיום קמח. מערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  3. משמנים או מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים בתחתית שכבה דקה של פירורי לחם, שיספגו את הנוזלים המיותרים. מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים.
  4. מפזרים פירורי לחם גם מלמעלה ואופים 45 דקות, או עד הזהבה.

** אפשר להוסיף לפשטידה גם קוביות תפוח אדמה וגזר קטנטנות ומעט פטרוזיליה קצוצה.

פשטידת תירס וגבינות (צילום: יוגב מאיר, ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב)
פשטידת תירס וגבינות | צילום: יוגב מאיר, ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב

צ'יפס פסטה

המרכיבים:
1 חבילת פסטה
3 כפות פרמזן מגוררת
תבלין על אש, גריל או שווארמה
מעט שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מבשלים את הפסטה במי מלח לפי הוראות היצרן. מסננים ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. מפזרים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 15-30 דקות או עד הזהבה ופריכות.

** אפשר להכין את הפסטה באייר פרייר, ללא שמן.

צ'יפס פסטה (צילום: יוגב מאיר, ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב)
צ'יפס פסטה | צילום: יוגב מאיר, ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב

בית לזית

המרכיבים (כ-20 כדורים):

לבצק:
2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח לבן
שקית אבקת אפייה
כפית מלח
2 כפות חומץ
200 גרם חמאה רכה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל) 

למילוי:
זיתים מגולענים

לעיטור:
שומשום

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. הבצק: מערבבים במיקסר את כל המרכיבים לקבלת בצק אחיד וחלק.
  3. מקמחים את משטח העבודה ומשטחים את הבצק.
  4. מחלקים את הבצק לקוביות שוות בעזרת סכין, ומניחים על כל קובייה זית.  
  5. מגלגלים כל קוביית בצק סביב הזית כך שתכסה אותו לגמרי. מצפים בשומשום ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה (אפשר לטבול קודם במים, כדי שהשומשום יידבק טוב יותר).
  6. אופים כ-20 דקות או עד הזהבה. מצננים מעט ומגישים.

** אפשר להוסיף עם הזית מעט גבינה מגוררת.

** אפשר גם לערבב גבינה מגוררת עם השומשום.

בית לזית (צילום: יוגב מאיר, ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב)
בית לזית | צילום: יוגב מאיר, ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב

מעטפות פיצה דאבל גבינה

המרכיבים:
חבילת בצק עלים מצונן
100 גרם גבינה צהובה, חתוכה למקלות קטנים
רוטב פיצה
100 גרם גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
קופסת שימורים של תירס
תוספות שאוהבים: זיתים, עגבניות שרי פרוסות, תירס, בצל וכד'

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מוציאים את בצק העלים מהמקרר, פורסים אותו על משטח העבודה ומחלקים לקוביות.
  3. מניחים את אצבעות הגבינה בצורת ריבוע ומקפלים כמו גבינית.
  4. מורחים מלמעלה רוטב ומפזרים גבינות ותוספות.
  5. אופים כ-20 דקות או עד הזהבה.
מעטפות פיצה דאבל גבינה (צילום: יוגב מאיר, ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב)
מעטפות פיצה דאבל גבינה | צילום: יוגב מאיר, ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב

התוכנית משודרת בקשת 12 מדי שבת ב-8:00.