>> לצפייה בתוכנית

תפוחי אדמה אפויים כמו בדוכני אוכל

המרכיבים (5 מנות):
5 תפוחי אדמה אדומים, שטופים ומיובשים
חצי קילו מלח גס

לרוטב אלפרדו פטריות סמיך:
50 גרם חמאה
1 בצל אדום, קצוץ דק דק
1-2 שיני שום, כתושות
תימין
2 כפות גדושות של קמח
כוס חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
סלסילת פטריות, פרוסות
מעט מאוד אגוז מוסקט מגורד
מלח
פלפל שחור

תוספות:
גבינת מוצרלה מגוררת
גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות.
  2. מפזרים את המלח על תבנית התנור ומסדרים עליו את תפוחי האדמה. אופים כשעה (המלח למעשה מעלה את הטמפרטורה, וכך תפוחי האדמה נאפים כמו בטאבון).
  3. רוטב הפטריות: מכינים את כל המצרכים מראש.
  4. ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים בצל, שום ותימין ומאדים מעט (אנחנו לא רוצים טיגון, רק אידוי).
  5. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב לקבלת רביכה, כדקה.
  6. מוסיפים את החלב ומערבבים במהירות, שלא ייווצרו גושים.
  7. כשהבלילה מסמיכה מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים מעט.
  8. מוספים לסיר את הפטריות החתוכות (אין צורך בבישול או טיגון לפני).
  9. מתבלים ומבשלים כמה דקות מעל להבה בינונית, עד שהרוטב מסמיך בחזרה. אם הוא סמיך מדי, אפשר להוסיף חלב בהדרגה (קחו בחשבון שכשהרוטב מתקרר הוא הופך להיות מאוד סמיך).
  10. הרכבת המנה: פותחים את תפוח האדמה ומועכים את תוכו למעין פירה. שופכים מעל רוטב, מפזרים גבינות ומגישים לוהט.

 ** אפשר כמובן להכין את המנה עם תוספות אחרות, כמו תירס או זיתים.

תפוחי אדמה אפויים כמו בדוכני אוכל (צילום: יוגב מאיר, ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב)
תפוחי אדמה אפויים כמו בדוכני אוכל | צילום: יוגב מאיר, ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב

פרעצל ביס מצופים בפרמזן

המרכיבים:
לבצק:
500 גרם קמח לבן רגיל
כפית מלח
כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
2 כפות סוכר
240 מ"ל (כוס) מים
25 גרם חמאה, חתוכה לקוביות 

לציפוי:
כוס מים רותחים
כף גדושה אבקת סודה לשתייה
2 כפות סילאן או סוכר חום 

לחמאת שום:
40 גרם חמאה 
1-2 שיני שום כתושות
מעט פטרוזיליה קצוצה
מעט עירית, תימין או בזיליקום, קצוצים דק
100 גרם פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

  1. מכינים בצק: שמים את המלח בתחתית קערת המיקסר ומעליו קמח, שמרים, סוכר ומים. לשים עד שמתגבש בצק. מוסיפים את החמאה ולשים עוד 10 דקות במהירות נמוכה-בינונית. אם צריך, מוסיפים מעט מים. צריך להתקבל בצק דביק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית.
  2. מכסים ומתפיחים לשעה לפחות (או לילה במקרר).
  3. מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון-תחתון או טורבו).
  4. משטחים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעובי של כ-2 ס"מ וחותכים לקוביות קטנות.
  5. מערבבים בקערה את המים הרותחים יחד עם אבקת הסודה לשתייה והסילאן.
  6. טובלים בזהירות את קוביות הבצק בנוזל ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה.
  7. אופים כ-15 דקות או עד הזהבה.
  8. מכינים חמאת שום: מחממים את כל המרכיבים במחבת (לא יותר מדי, שהשום לא ייטגן).
  9. מוציאים את הפרעצלים מהתנור וזורקים לתוך החמאה החמה. מפזרים פתיתי פרמזן ומערבבים. מגישים חם.
פרעצל ביס מצופים בפרמזן  (צילום: יוגב מאיר, ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב)
פרעצל ביס מצופים בפרמזן | צילום: יוגב מאיר, ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב

תירס כמו בדוכנים

המרכיבים:
600 גרם תירס מקופסת שימורים
25 גרם חמאה
2 כפות צ'ילי מתוק
מלח
פלפל שחור
פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בסיר תירס, חמאה, צ'ילי מתוק, מלח ופלפל לפי הטעם ופרמזן. מחכים עד שהתירס מתחמם והחמאה נמסה לגמרי, כ-5 דקות על להבה בינונית.
  2. מעבירים לכוסות אישיות ומגישים.
עוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות כמו בקניון (צילום: יוגב מאיר, ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב)
עוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות כמו בקניון | צילום: יוגב מאיר, ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב

עוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות כמו בקניון

המרכיבים:
200 גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום או סוכר דמררה
כפית תמצית וניל איכותית
2 ביצים
400 גרם קמח תופח
קורט מלח
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
300 גרם תוספות (שוקולד לבן, מריר או חלב)
סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים את החמאה במיקסר עם וו גיטרה לקבלת קרם. מוסיפים את הסוכרים והווניל ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים שוב עד שהן נטמעות בבלילה.
  4. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הקמח, המלח והסודה לשתייה ומערבבים לקבלת בצק אחיד.
  5. מוסיפים את התוספות ומערבבים ממש לרגע, רק עד שהן נטמעות.
  6. מגלגלים עוגיות בגודל שאוהבים – זאת ההזדמנות לעשות אותן ענקיות, במשקל של 100 גרם אחת. טובלים את העוגיות בסוכריות צבעוניות (אפשר גם לפזר מעט מלח).
  7. אופים כ-15 דקות. נזהרים מאפיית יתר.

** אפשר להכין את התערובת כמה שעות מראש ולתת לה להתייצב במקרר.

התוכנית משודרת בקשת 12 מדי שבת ב-8:00.