לחמניות קוטג' הכי רכות בעולם
המרכיבים:
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כפית מלח
שני שליש כוס (160 מ"ל) חלב פושר + 3-2 כפות לפי הצורך
1 ביצה
1 גביע (250 גרם) קוטג' 5%
25 גרם חמאה רכה מאוד או מומסת
1 ביצה טרופה עם מעט מלח, להברשה
שומשום, לקישוט
אופן ההכנה:
- מערבבים במיקסר קמח, שמרים, סוכר ומלח.
- מוסיפים חלב, ביצה וקוטג' ומתחילים ללוש. כשהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים את החמאה. לשים 10 דקות.
- מתפיחים את הבצק עד להכפלת נפח, כשעה או לילה במקרר.
- מחלקים את הבצק ליחידות של כ-80 גרם ומגלגלים כל חתיכה לכדור. מכסים במגבת ומניחים ל-15-20 דקות.
- מרדדים את הבצק ומגלגלים לרצועה. קושרים ללחמניות קשר.
- מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום, ושולחים להתפחה שנייה של כחצי שעה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים כ-20 דקות או עד הזהבה.
ממרח חומוס, סלק וטחינה
המרכיבים:
1 קופסת גרגירי חומוס להכנת חומוס
1 קופסת קוביות סלק
3 כפות טחינה גולמית
מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
מים קרים לפי הצורך
אופן ההכנה:
- טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת ממרח חלק במרקם הרצוי. אם צריך מוסיפים כ-2 כפות מים בהדרגה.
- טועמים ומתקנים תיבול.
** הממרח יישמר בקופסה אטומה במקרר 2-3 ימים.
ממרח חלבה
המרכיבים:
חצי כוס סילאן
חצי כוס טחינה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים.
ממרח קקאו
המרכיבים:
חצי כוס סילאן
חצי כוס טחינה
מעט קקאו
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים.
ממרח קשיו
המרכיבים:
צרור עלי בזיליקום
חופן קשיו
מלח
שמן זית
אופן ההכנה:
- טוחנים במעבד מזון את הבזיליקום והקשיו ומלח.
- תוך כדי הטחינה מוסיפים הרבה שמן זית, בכל פעם קצת, עד שהממרח מקבל מרקם הומוגני.
לחמניות פינוקים
המרכיבים:
1 חבילת לחמניות ארוכות
6 ביצים
מוצרלה מגוררת
קופסת עגבניות שרי, קצוצות
מלח
אופן ההכנה:
- חוצים את הלחמניות לרוחבן.
- חוצים כל חצי לחמנייה כמעט עד הסוף ומרדדים. מניחים בתבנית שקעים.
- שוברים לתוך כל שקע ביצה ומפזרים גבינה ועגבניות. ממליחים.
- אופים ב-200 מעלות בטורבו.
התוכנית משודרת בקשת 12 מדי שבת ב-8:00.