1 מורחים את החמאה על התבנית או המחבת. מפזרים מעל חצי מכמות שערות הבצק.
2 מפזרים את הגבינה מעל הבצק ומסדרים מעל את שאר שערות הבצק.
3 מבשלים את הכנאפה על אש גבוהה עד שהחלק התחתון משחים לגמרי. בזהירות מוציאים את הכנאפה לצלחת גדולה והופכים חזרה למחבת כדי לטגן את הצד השני. אם צריך, מוסיפים מעט חמאה.
4 בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר בינוני מבשלים את המים, הסוכר והלימון עד שהסירופ מצטמצם ומסמיך מעט.
5 כשהכנאפה שחומה גם בצד השני, מוציאים לצלחת הגשה ושופכים מעליה את הסירופ באופן אחיד. מפזרים פיסטוקים קצוצים ומגישים מיד.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.