1 עוגיות שקדים ואגוזים: מחממים תנור ל-180 מעלות. טוחנים דק במעבד מזון פקאנים, שקדים ובוטנים וסוכר. מוסיפים קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן, ביצה ומערבבים לתערובת אחידה. שמים אבקת סוכר בקערה קטנה. מעבירים בכל פעם כפית מהתערובת לתוך אבקת הסוכר, ומגלגלים לקבלת כדורים קטנים. מעבירים למנג'טים בגודל אחד וחצי, ואופים 10 דקות עד להתבקעות.
2 לבצק סיגרים: מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ולשים לקבלת מרקם אחיד. מגלגלים את הבצק לנקניק ארוך, וחותכים אותו לפיסות של 15 גרם. מכסים ומניחים לנוח לחצי שעה.
3 למילוי שקדים: טוחנים במעבד מזון שקדים עם סוכר וגרידת לימון. מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת מרקם של מרציפן. מגלגלים את המלית לנקניק ארוך, וחותכים אותו לפיסות של 7 גרם. פותחים כל כדור בצק סיגר לעלה דק מאוד, ממלאים במלית ומגלגלים.
4 לסירופ סוכר: מבשלים בסיר רחב סוכר ומים, מביאים לרתיחה ומבשלים לעוד 20 דקות. מוסיפם מיץ לימון ומבשלים ל-5 דקות נוספות.
5 מחממים שמן טיגון בסיר גדול ומטגנים את הסיגרים להזהבה. מצננים קלות וטובלים בסירופ.
6 עוגיות טחינה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את כל חומרי הבצק יחד פרט לשומשום ולשים לבצק אחיד. יוצרים מהבצק כדורים קטנים, מניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים שומשום שחור ואופים 15 דקות להזהבה.
7 שומשומשיות: מחממים תנור ל-170 מעלות. בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל החומרים פרט לשומשום, ומבשלים עד לנוזל חלק שמגיע לטמפרטורה של 110 מעלות. מסירים האש ומערבבים מיד שומשום. משטחים כפיות מהתערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים 8-10 דקות לצבע זהוב-שחום.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים