1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2 מעבדים את הקמח, החמאה והסוכר ביחד למרקם פירורי. אפשר במעבד מזון ואפשר בידיים. מוסיפים את החלמון עד לקבלת פירורים גסים.
3 מהדקים את הבצק בתוך רינג בקוטר 22 ס"מ ומקררים במקרר למשך רבע שעה. מרפדים את הבצק המצונן בנייר אפייה, מוסיפים משקולות אפייה ואופים כ-10 דקות. מורידים את המשקולות וממשיכים לאפות עוד 8 דקות.
4 מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות. מערבבים את כל מרכיבי עוגת הגבינה, למעט החלבונים ומחצית מכמות הסוכר.
5 מקציפים את החלבונים עם יתר הסוכר במשך 8 דקות עד לקבלת קצף ביצים מבריק ויציב. מקפלים את קצף הביצים לבלילה ויוצקים על הבסיס האפוי.
6 מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר ובה מים בגובה 5 ס"מ. אופים 20 דקות, מנמיכים ל-140 מעלות וממשיכים לאפות עד 40 דקות.
7 עוברים לשכבת הגבינה, דבש ופרלין: ממיסים את הג'לטין עם המים (נותנים לו לעמוד 10 דקות) ולאחר מכן מחממים במיקרוגל כ-10 שניות. מחממים מעט את הדבש ומוסיפים אליו את הג'לטין.
8 מקציפים את המסקרפונה, השמנת המתוקה והקפה לקצף יציב.
9 מערבבים את גבינת השמנת והחלב הממותק עם תערובת הדבש וג'לטין, ומוסיפים גם את מחית הפרלינה. מקפלים את תערובת המסקרפונה לתוך תערובת הדבש והפרלינה עד שמתקבלת מסה אחידה. מעבירים לצינון.
10 מכינים סירופ על ידי הרתחת המים והסוכר. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות. מצננים.
11 מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את הקדאיף עם החמאה המומסת. מפרידים את השערות בעזרת האצבעות ומוסיפים את הסוכר.
12 מעבירים לרינג בגודל של 22 ס"מ את הקדאיף ומסדרים בגובה אחיד. אופים 15 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומיד יוצקים על הקדאיף את סירופ הסוכר.
13 מכינים את הקצפת: ממיסים את הקורנפלור ביחד עם מעט מהשמנת להקצפה. מאחדים עם שאר השמנת ומתחילים להקציף. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר עד לקבלת קצף יציב. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן קטן, ומזלפים על העוגה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.