1 מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים עד שהבצק רך ולא דביק.
2 מוציאים מהקערה את הבצק ויוצרים ממנו כדורים קטנים בגודל כדורי טניס בערך. מועכים אותם מעט לצורת דיסקית. ממלאים קערה בשמן ומניחים בו את דסקיות הבצק לחצי שעה.
3 בינתיים מכינים את המלית: מחממים שמן לטיגון עמוק. חותכים את החציל לקוביות ומטגנים עד להזהבה.
4 במקביל, מביאים לרתיחה מים בסיר גדול ומבשלים את תפוחי האדמה עם מעט מלח, עד שהם רכים.
5 בסיר קטן נוסף מביאים לרתיחה מים עם 4 הביצים. מבשלים 10 דקות לאחר הרתיחה. מורידים מהאש, מקלפים וקוצצים.
6 שמים בקערה את החצילים, תפוחי האדמה, הביצים, 2 כפות לימון כבוש, פטרוזיליה קצוצה ופטה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.
7 מכינים את הרוטב: מחממים תנור ל-200 מעלות. מכניסים לתוכו את הגמבות והפלפל החריף וקולים עד שהקליפות שרופות. מקלפים וטוחנים את הפלפלים עם מיץ הלימון, השמן והמלח.
8 מרדדים כל כדור בצק לעלה בצק דק מאוד, כמעט שקוף. מורחים מהממרח על מרכז העלה ושמים כמות קטנה מהמלית. מגלגלים את הבצק מהקצוות פנימה לגליל סביב המלית.
6 מטגנים את הבורקסים בשמן העמוק עד שהבצק זהוב.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.