1 לקאפקייקס: מחממים תנור ל-180 מעלות. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את המים, מוסיפים 2 תיונים ומבשלים כ-2 דקות. מסירים את התיונים. מגלענים את התמרים, חותכים גס ומוסיפים לסיר. מבשלים על אש נמוכה כ- 5 דקות עד שהתמרים רכים. טוחנים את התערובת בבלנדר מוט לתערובת אחידה וסמיכה, ומעבירים לקירור.
2 במערבל חשמלי מקציפים ביצים עם שני סוגי הסוכר והמייפל כמה דקות עד לתערובת בהירה ותפוחה. יוצקים בהדרגה חמאה מומסת ומערבלים קלות להטמעה. מקפלים פנימה את מחית התמרים ומחית הוניל. לסיום מוסיפים קמח, סודה לשתייה ומעט מלח ומקפלים רק עד לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית שקעים משומנת, ואופים כ-15 דקות.
3 לרוטב טופי: בסיר קטן שמים את כל הרכיבים פרט לשמנת, ומבשלים עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת חלקה. מביאים לרתיחה מלאה ומוסיפים את השמנת. מערבבים היטב.
4 ברגע שהקאפקייקס מוכנים מחלצים אותם מהתבנית, מחוררים עם קיסם ומצפים ברוטב הטופי.
5 קרם אגסים: קולפים ומגרדים 3 אגסים, מניחים בסיר בינוני ומוסיפים סוכר ומחית וניל. מבשלים על אש נמוכה מאוד עד לקבלת ריבה בהירה. מצננים היטב.
6 בקערת מערבל חסינת חום המונחת מעל לבן מארי (סיר ובו מים רותחים), מקציפים חלבונים, סוכר ומלח עד שמגיעים ל-60 מעלות. מעבירים את הקערה למערבל, ומקציפים במהירות גבוהה 5-6 דקות עד לקבלת מרנג יציב. מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה, ומערבלים לקרם חמאה חלק. מקפלים פנימה את ריבת האגסים לקרם חלק. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר משונן, ומזלפים בנדיבות על גבי כל קאפקייק.
7 לצ'יפס אגסים: מחממים תנור ל-95 מעלות. בסיר בינוני מבשלים מים וסוכר עם מחית וניל עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה. חותכים אגסים בשלמותם לפרוסות דקיקות, ומבשלים כ- 2 דקות בסירופ. מסדרים את פרוסות האגסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים כשעה וחצי עד שפרוסות האגסים מתייבשות בחלקן העליון. הופכים אותן בעדינות, ואופים ל-20 דקות נוספות. נועצים בכל קאפקייק לפני ההגשה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים