1 בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח לחם, שמרים, סוכר ומלח. מוסיפים את השמן והמים בזרם דק ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים ללוש לעוד כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.
2 מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים במשך שעה-שעה וחצי עד להכפלת הנפח.
3 שוטפים היטב את עלי הסלק, מסירים את החלק הירוק, קוצצים גס ומעבירים לסיר. מכסים במי מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כ-10 דקות עד שהעלים רכים. מסננים.
4 מקלפים את ראשי השום וקוצצים דק. יוצקים למחבת שמן בנדיבות כך שמכסה את התחתית לגובה של כסנטימטר, מוסיפים את עלי הסלק החלוטים, שום קצוץ, פפריקה מתוקה, כמון, פלפל שאטה ומלח לפי הטעם. מנמיכים להבה ומבשלים תוך עירבוב לעיתים למשך שעה. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. מצננים היטב.
5 מחלקים את הבצק לכדורים של 50 גרם. משטחים כל כדור, ממלאים בכף גדושה של מלית סלק, סוגרים את הקצוות מעל, ומגלגלים לכדור. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-40 דקות או עד להכפלת הנפח.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה וזורים מעל שומשום. אופים 15-20 דקות להזהבה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים