1 קוצצים מעט את הזיתים ומעבירים לקערה. מוסיפים שן שום כתושה, קוביות גבינת גאודה ומחצית מכמות הסולת ומערבבים.
2 בקערה נפרדת קוצצים מעט את העגבניות המיובשות. מוסיפים טימין, שן שום כתושה, ומחצית כמות הסולת הנותרת ומערבבים.
3 בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים את השמרים והמים. מוסיפים קמח לחם, קמח שיפון ומלח ולשים כ-5 דקות במהירות נמוכה. מגבירים למהירות בינונית ולשים 6 דקות נוספות, לבצק חלק ואלסטי.
4 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, ומחלקים לשני חלקים שווים. מוסיפים למחצית מהבצק את תערובת הזיתים, ולמחצית השנייה את תערובת העגבניות המיובשות. לשים כך שהתוספות נטמעות בבצק ומתפזרות בו בצורה שווה.
5 מעבירים את כל אחד מהבצקים לקערה מקומחת נפרדת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים במשך כ-30 דקות.
6 מחלקים כל בצק ל-10 כדורים של 45 גרם, ומגלגלים כל כדור לרצועות ארוכות ודקות. מסדרים את הרצועות בצמדים של מקל אחד מכל סוג, ומגלגלים לקבלת מקלות מפותלים. מברישים בביצה, ומניחים להתפחה במשך כ-20 דקות.
7 מחממים תנור ל-220 מעלות, ואופים 15-20 דקות עד להשחמה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.