1 מכינים את התחתית: בקערה מערבבים את הקמח, המלח והסודה לשתייה. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה, הסוכר החום והדבש עד לקבלת קרם חלק. כשהקרם חלק מוסיפים את תמצית הווניל ואת תערובת הקמח ומערבבים במיקסר. מוסיפים חלב ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים עד שהבצק קר ונוח לעבודה.
2 מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ. אופים את הבצק בטמפרטורה של 170 מעלות עד להזהבה.
3 מוציאים את הבצק מהתנור ומיד קורצים 2 עיגולים: עיגול 1 – בקוטר 2.5 ס"מ, עיגול 2 – בקוטר 5 ס"מ. מקררים את העוגיות שהתקבלו.
4 מכינים את המרשמלו: מערבבים את הג'לטין עם 100 גרם מים. בסיר על להבה בינונית מערבבים סוכר, גלוקוז, 80 גרם מים ומלח. מבשלים את התערובת לטמפרטורה של 115 מעלות לקבלת סירופ ומורידים מהכיריים. מוסיפים את הג'לטין לסירופ שבסיר ומערבבים.
5 במיקסר מקציפים חלבונים במהירות נמוכה, מוסיפים חומץ ומגבירים את המהירות, ממשיכים להקציף למשך דקה. תוך כדי הקצפת החלבונים יוצקים את הסירופ בזרם דק וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב – מרשמלו וניל.
6 מעבירים חצי מתערובת המרשמלו וניל לשק זילוף עם צנטר חלק ושומרים בטמפרטורת החדר עד להרכבת המנה. לחצי התערובת שנותרה מוסיפים את תמצית השקדים מקורמלים ותמצית הקפה ומערבבים. מעבירים את מרשמלו השקדים-קפה לשק זילוף עם צנטר חלק ושומרים בטמפרטורת החדר עד להרכבת המנה.
7 מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד בבן מארי, מוסיפים את השמן ומערבבים.
8 מרכיבים את הקרמבו: מזלפים מרשמלו שקדים-קפה על העוגייה הקטנה ומקררים במקפיא עד להתייצבות. לאחר- מכן, טובלים בשוקולד את העוגייה עם המרשמלו עד לכיסוי מלא ומקררים עד שהשוקולד מתייצב (אפשר במקפיא) ומתקבל קרמבו קטן.
9 על העוגייה הגדולה מזלפים מעט מרשמלו וניל, מניחים מעל את הקרמבו הקטן וממשיכים לזלף עם מרשמלו הווניל עד ליצירת קרמבו אחד גדול, שבתוכו מוחבא קרמבו קטן. מקררים את הקרמבו שהתקבל עד להתייצבות.
10 טובלים את הקרמבו בשוקולד עד לכיסוי מלא ומקררים עד שהשוקולד מתייצב (אפשר במקפיא).
שכתבו מתכון: מאיה רביבו