עוגת שמרים של פעםעוגת השמרים שהגישה ורד עזרואל באודישן של "בייק אוף" הטריפה את כל מי שטעם אותה: גם בגלל גרידת הלימון בבצק, גם כי לא צריך בשבילה סכין, פשוט תולשים חתיכה, וגם כי בכל ביס יש טעם אחר. ולחשוב שהיא עוד פרווה
ורד עזרואל
| בייק אוף ישראל
| פורסם 05/02/18 07:33
צילום: מתוך "בייק אוף ישראל", שידורי קשת
|
המצרכים :לבצק (שתי עוגות בתבנית עגולה 24 ס"מ):
למילוי:
לסירופ:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מניחים בכוס גדולה את הסוכר ומוסיפים את המים הרותחים. מערבבים ליצירת מעין סירופ סוכר. 2 בקערת המיקסר לשים עם וו לישה את הקמח, המלח והשמרים. מוסיפים את החלמונים והשמן וממשיכים ללוש במהירות נמוכה. מוסיפים את המרגרינה בהדרגה עד שהיא נטמעת בבצק. מוסיפים את סירופ הסוכר והמים ולשים כ-3 דקות. מוסיפים את המים הפושרים וגרידת הלימון ולשים כ-8 דקות נוספות לקבלת בצק רך ואלסטי. מכסים ומניחים בצד לתפיחה עד הכפלת הנפח, כשעה. 3 לשים מעט את הבצק כדי להוציא ממנו אוויר ומחלקים לכדורים קטנים. >> לעוד מתכונים מפרק האודישנים הראשון של "בייק אוף" 4 מרדדים כל כדור לעלה דק, מורחים עליו איזה מילוי שרוצים ומגלגלים לצורת רולדה (או שושנה) עגולה. 5 מסדרים את כל הרולדות הקטנות בתבניות האפייה העגולות כך שייצרו מראה של שושנים. מניחים בצד לתפיחה של כחצי שעה. 6 מחממים תנור ל-180 מעלות. 7 מורחים את החלבונים הטרופים על העוגות התפוחות. אופים כ-35-45 דקות, עד שהעוגה שחומה. 8 מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר קטן את המים, הסוכר, סוכר הווניל ופלח הלימון או התפוז עד שהסירופ מסמיך מעט. משליכים את הפלח. 9 כשהעוגות מתקררות מעט, מרטיבים אותן בנדיבות בסירופ החם. המתכונים מובאים כאן כפי שנשלחו לנו על ידי המתמודדים. |