1 לסופגניות: בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח, סוכרים ושמרים ויוצרים במרכז גומה. מוסיפים ביצים, חמאה רכה, מים פושרים ופירה תפוחי אדמה ולשים 5-7 דקות לבצק חלק, רך ואלסטי. מוסיפים קמח ולשים לעוד דקה-שתיים. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים במשך שעה וחצי או עד להכפלת הנפח.
2 מרדדים את הבצק לעלה שמנמן, קורצים מחלק מהבצק עיגולים גדולים בקוטר של 7-8 ס"מ, וקורצים במרכז כל עיגול חור, לקבלת מראה של טבעת.קורצים מיתרת הבצק עיגולים קטנים יותר בקוטר של כ-5 ס"מ, ויוצרים חור קטן גם במרכזם. מתפיחים כ-40 דקות או עד להכפלת הנפח.
3 סירופ סוכר: מבשלים בסיר רחב סוכר, מים ומחית וניל, מביאים לרתיחה ומבשלים לעוד 2-3 דקות. מכבים להבה. מצננים היטב.
4 מחממים שמן טיגון בסיר רחב, ומטגנים את הסופגניות ב-180 מעלות 1-2 דקות מכל צד להשחמה יפה. טובלים את הסופגניות החמות לסירופ הקר, ונותנים להן לשכשך בפנים במשך כדקה.
6 לפטיסייר: בסיר בינוני מביאים לרתיחה חלב, גרגירי וניל ומקלות וניל. במקביל טורפים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור. יוצקים מחצית מהחלב החם לחלמונים תוך טריפה רצופה להשוואת טמפרטורות. משיבים את התערובת כולה לסיר, ומוסיפים לבשל עד שהתערובת מסמיכה מאוד לקבלת פטיסייר. מכסים את פני הקרם בניילון נצמד ומעבירים לקירור 2-3 שעות, עד שהקרם קר ויציב. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה לקצפת יציבה. טורפים את קרם הפטיסייר לריכוך, ומקפלים את השמנת המוקצפת פנימה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.
7 לגנאש קוקוס: בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה וחלב קוקוס. יוצקים על גבי השוקולד הקצוץ, מניחים לדקה להינמס ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים חמאה רכה ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים. מערבבים קוקוס טחון, ומעבירים לקירור להתייצבות לכמה שעות לפחות. מקציפים במערבל חשמלי לקרם יציב ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.
8 לריבת תותים: בסיר קטן מבשלים תותים וסוכר עד שהסוכר נמס. מערבבים בקערה קטנה סוכר ופקטין ומוסיפים לסיר תוך בחישה. מבשלים לרתיחה, מנמיכים להבה, ומוסיפים לבשל על להבה בינונית תוך בעבוע קל 15-20 דקות עד שהריבה מסמיכה. מצננים.
9 להרכבה: מעבירים את הריבה לשקית זילוף עם צנטר למילוי סופגניות , וממלאים את הסופגניות הגדולות בריבה. מזלפים על גבי כל סופגניה גדולה פטיסייר, ומצמידים מעל סופגניה קטנה. מזלפים מעל גנאש שוקולד לבן, מעטרים במעט פטיסייר, ומפזרים קוביות תותים טריים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים