1 מכינים את הבצק: מערבבים את הקמחים עם הקסנטן גאם, הסוכר והשמרים. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה במיקסר. מוסיפים את השמן והמלח וממשיכים ללוש.
2 מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים אותו כמה דקות ביד. מניחים בצד ומתפיחים כשעה.
3 בסיר או במחבת מחממים את השמן. מטגנים את הגמבות, השום והפלפל החריף כ-2-3 דקות. מוסיפים את הכוסברה, הכורכום, הפפריקה ואת העגבניה המגורדת. מבשלים כ-5 דקות.
4 מוסיפים מים לכיסוי ומבשלים עוד כ-10 דקות. מוסיפים את החומוס ומבשלים כ-5 דקות.
5 מכינים את החצילים: מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים את קוביות החציל בתערובת קמח האורז והשומשום ומטגנים עד שהחצילים משחימים.
6 מחלקים את הבצק לעיגולים קטנים ומרדדים כל עיגול לדיסקית בצק דקה.
7 מחממים את השמן במחבת ומניחים בו עיגול בצק, מטגנים עד שהצד התחתון משחים. הופכים את הבצק, מורחים עליו את הרוטב, מפזרים מוצרלה ואת החצילים ומטגנים עד שגם הצד התחתון משחים והמוצרלה נמסה.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.