סלט תפוחי אדמה
מרכיבים:
3 תפוחי אדמה מבושלים במים וקלופים
2 ביצים קשות
בצל סגול קטן
עלי שמיר
שמן זית
חומץ בן יין לבן
מלח אטלנטי
אופן ההכנה:
1. קורעים את תפוחי אדמה לחתיכות גסות, חוצים את הביצים ומערבבים את כל חומרי הסלט.
2. מתבלים בשמן זית, חומץ בן יין לבן ומלח אטלנטי לפי טעם.
קרפצ'יו תפוחי אדמה | צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברקקרפצ'יו תפוחי אדמה ואיולי חרדל מהיר
מרכיבים:
1 לימון
1 שן שום
3 כפות מיונז
1כף חרדל
חצי כוס שמן זית
1 תפוח אדמה מבושל בקליפתו
עלי ארגולה
אופן ההכנה:
1. בקערה שמים את כל מרכיבי האיולי חוץ מהשמן - לימון, שום, מיונז וחרדל. טורפים במטרפה ומזלפים לאט לאט את השמן פנימה עד שהתערובת אחידה ודלילה.
2. פורסים את תפוחי האדמה דק ומסדרים על צלחת. במרכז מניחים עלי ארוגולה.
3. מזליפים את רוטב האיולי מעל וקצת מלח.
הפירה המושלם | צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברקפירה הכי טעים שיש
הדבר הכי חשוב בהכנת הפירה המושלם הוא להקפיד על התהליך, כשהמטרה העיקרית היא שהתפוח לא יוציא את העמילן כדי שלא יצא לנו פירה דביק וצמיגי, אלא פירה רך ואוורירי כענן.
מרכיבים:
1 ק"ג תפוח אדמה מסוג בלו בל או דזירה (אדום)
3 פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
טימין
מלח אטלנטי
100 מ"ל חלב
100 גרם חמאה
פלפל לבן
אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1. קולפים את תפוחי האדמה שמים בסיר ומכסים במים. מוסיפים פלפל אנגלי, עלי דפנה, טימין ומלח גס. מביאים לרתיחה, מורידים לאש קטנה ומבשלים עד לריכוך מלא.
2. מסננים אך שומרים קצת ממי הבישול, טוחנים במולינר (מועך פירה גדול) או על פומפיה.
3. ממיסים בכלי 100 גרם חמאה ב-100 גרם חלב.
4. על אש קטנטנה, בסיר בו בישלנו את תפוחי האדמה, מקפלים בעזרת לקקן את הפירה ותערובת החלב, ומתבלים במלח, פלפל לבן ןמעט אגוז מוסקט. לא מערבבים יותר מדי.
לתוך הפירה אפשר להוסיף עלים חתוכים גס של חרדל, סלרי ובצל ירוק, ניתן גם להוסיף מעט חרדל.
לפירה כשר משתמשים, במקום החמאה והחלב, במים שבהם בושלו תפוחי האדמה, חרדל ושמן זית.
תפוח אדמה מדורה עם סלסה חמה | צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברקסלט של תפוחי אדמה מדורה עם סלסה חמה של שום ועשבי תיבול
של השף ניר צוק
מרכיבים:
6 תפוחי אדמה דזירה גדולים
1/3 כוס שמן זית
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור שמיר
1/2 צרור נענע
5 גבעולי טימין מפוררים
6 שיני שום
1 ליים
1/2 צ'ילי ירוק
אופן ההכנה:
1. צולים את תפוחי האדמה בתנור עד שמשחימים היטב ומתרככים מבפנים.
2. מכינים את הסלסה החמה בקלחת.
3. חותכים את תפוחי האדמה, ומערבבים עם הסלסה לכדי סלט.