שדרת צלעות טלה בדבש עם קראסט פיסטוקים ועשבי תיבול
מרכיבים (ל-8-10 מנות):
שדרת צלעות טלה עם מכסה השומן (לבקש מהקצב לנקות את החלק העליון של העצמות)
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
דבש
לקראסט הפיסטוקים ועשבי התיבול:
200 גרם פרורי לחם לבנים (אפשר פאנקו)
100 פיסטוקים קלויים קלופים
1 שן שום
1 כפית חרדל
½ ליים
צרור כוסברה/פטרוזליה ללא גבעולים
חופן עלי נענע
מלח
אופן ההכנה:
1. חוצים שאת השדרה השלמה ל-2. חורצים את מכסה השומן באלכסונים שתי וערב, ממליחים ומפלפלים.
2. צורבים היטב על מחבת חמה עם מעט שמן זית.
3. מכניסים את המחבת לתנור בחום של 170 מעלות ל-8-10 דקות.
4. מוציאים מהתנור ומברישים בדבש.
5. מכינים קראסט: מכניסים את כל מרכיבי הקראסט למיכל של הבלנדר מוט או מעבד מזון וטוחנים היטב עד ליצירת תערובת גרגירים ירוקה.
6. טובלים את הצלעות בקראסט, פורסים ומגישים.
הצעת הגשה: מגישים את הצלעות על צלחת עם מריחה של משחת סלק (סלק שבושל במעט מים ונטחן למשחה).
דג בדבש ומיסו לבן | צילום: אפיק גבאי, mako אוכלדג בדבש ומיסו לבן
של השף גיא גמזו
מרכיבים (למנה אחת):
250 פילה דג דניס
חופן של עלי נענע טריים
חופן של עלי בזיליקום טריים
חופן של עלי כוסברה טריים
חופן לוביה תאילנדית טרייה וחתוכה לגודל של אצבעות (5 ס"מ)
חצי חופן קשיו
שמן זית
לרוטב (4 מנות):
50 גרם דבש
70 גרם של מיסו לבן
חצי פלפל צ'ילי אדום טרי פרוס
שן שום פרוסה
60 מ"ל מים
15 מ"ל (כף) שמן סומסום
40 גרם מיץ לימון
1/2 כף סויה בהירה
אופן ההכנה:
1. מבקשים ממוכר הדגים שיפלט את הדג וישאיר אותו מחובר לזנב.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
3. מסדרים את הדג על נייר פרגמט ובוזקים מעליו ומתחתיו מעט שמן זית.
4. לרוטב: מחממים את כל המרכיבים בתוך סיר קטן.
5. מכניסים את הדג לתנור למשך 10 דקות. ברגע שהדג מוכן, מוציאים אותו מהתנור ומניחים על הצלחת.
מוסיפים לרוטב את עשבי התיבול, הלוביה והקשיו, ומערבבים לרגע בכדי שהטעמים ישתחררו לתוך הרוטב החם.
מניחים את הרוטב מעל הדג.
תה קר של ג'ינג'ר, לימון ודבש
מרכיבים:
לימון גדול חתוך לקוביות גסות
1כף דבש
3 פרוסות ג'ינג'ר טרי
קרח
אופן ההכנה:
בשייקר או כוס גדולה מועכים קוביות של חצי לימון עם הקליפה, כף דבש ו-3 פרוסות ג'ינג'ר טרי. מוסיפים קרח מרוסק, ממלאים מים, מערבבים ושותים לרוויה.