כריך סביח פועלים
מריכבים:
ככר לחם לבן אחיד
מיכל שמנת חמוצה
1 תפוח אדמה מבושל
פרוסות דקות מטוגנות של חציל
2 ביצים קשות
עלי כוסברה
מיץ מעגבניה
שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מרוקנים את הנשיקה (הקצה) של הלחם מתוכנו מורחים מעט שמנת של פעם.
2. מוסיפים פרוסת תפוח אדמה קלוף שבושל במים, כמה פרוסות חציל מטוגן, שוברים פנימה ביצה קשה עם מזלג, קצת עלי כוסברה, מיץ מעגבניה אחת בשלה, שמן זית ומלח-פלפל לפי הטעם.
שניצל לחם עם גספצ'ו שרי וערק
מרכיבים:
לגספצו' שרי וערק:
1 קילו עגבניות שרי מתוקות אדומות
מלח
פלפל לבן
שן שום
שמן זית
שאט (50 מל') ערק או פרנו
לשניצל לחם:
לחם לבן / אחיד ישן
ביצה
חרדל
פלפל לבן
מלח
פירורי לחם מוזהבים
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון טוחנים את העגבניות, ומסננים במסננת דקה.
2. מתבלים בפלפל לבן, מעט שום, שמן-זית ופרנו (או ערק).
3. פושטים את הלחם מהקרום שלו ופורסים למקלות "צ'יפס" בעובי 1.5 ס"מ.
4. בקערה מערבבים את הביצה עם החרדל (כף חרדל לביצה), מתבלים לפי הטעם בפלפל לבן ומלח, טובלים לחם בביצה ואז בפירורי לחם ומטגנים בשמן זית עדין עד להזהבה יפה מכל הצדדים.
5. מניחים לספיגה על נייר סופג ומגישים חם.
פודינג סאמר | צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברקסאמר פודינג
של השף קונדיטור ענר צלאל
מרכיבים:
1 כיכר לחם קסטן מאתמול או לחם לבן אחיד פרוס
1/2 ק"ג פטל אדום קפוא
אבקת סוכר
סלסלת פטל אדום
סלסלת אסנה
סלסלת אוכמניות
קרם פרש / קצפת
אופן ההכנה:
1. פורסים את הלחם לפרוסות ומסירים את הקרומים. מפשירים את הפטל הקפוא, טוחנים בבלנדר וממתיקים באבקת סוכר.
2. יוצקים את מחית הפטל לקערה, טובלים בה פרוסה אחר פרוסה ומספיגים אותן היטב. מצמידים את פרוסת הלחם הטבולות לדופנות התבנית (מומלץ להגיש בתבניות קטנות) כך שהן יהיו מכוסות לגמרי.
3. מערבבים יחד את הפירות הטריים ומוסיפים להם קצת מרוטב פירות היער להרטבת התערובת.
4. ממלאים את התבניות המרופדות בתערובת הפירות, מניחים מעל עוד לחם טבול, ולוחצים קלות כדי לוודא שהכל התחבר. מעבירים למקפיא למשך שעה ואח"כ מעבירים למקרר.
5. הגשה: הופכים על צלחת ההגשה, יוצקים מעל עוד מרוטב הפטל האדום ומגישים בתוספת קרם.