סלט קישואים חיים וג'יבני
מרכיבים ל-5 מנות:
5קישואים קטנים קשים וחלקים
100ג׳ ג'יבנה
חופן פטרוזליה
2כפות לאבנה
2פרוסות מלחם שאתם אוהבים
5עלי חסה חסה אייסברג
אופן ההכנה:
חותכים את הקישואים לגפרורים דקים.
קוצצים את הפטרוזיליה דק.
שוברים את הג׳יבנה לקוביות של 1/2 ס״מ.
קורעים את הלחם לקוביות של 1/2 ס״מ.
מוסיפים שמן זית, לימון ולאבנה.
מערבבים הכל יחד.
ממלאים בעלי חסה אייסברג שטופים ונקיים ומגישים.
ריקוטה אפויה בעלי מגולד
מרכיבים:
1 צרור עלי מנגולד
250 גר' ריקוטה פרסקה מסוננת מנוזלים
50 גר' פרמזן מגורר דק
15 גר' אגוזי ברזיל מגורר דק
20 גר' קמח לבן
1 ביצה
מעט שמנת מתוקה
מעט חמאה
מלח
פלפל
לימון
להגשה:
עגבניות בשלות מלאות עסיס
מעט פרמז'ן ואגוזי ברזיל מגורדים
אופן ההכנה:
טורפים את הביצה עם מעט שמנת מתוקה. מוסיפים את הריקוטה (ללא שאריות הנוזלים), פרמז'ן, אגוזים וקמח.
מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם, ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
מניחים במקרר לחצי שעה.
בינתיים שוטפים את עלי המנגולד, חותכים את הגבעול הקשה וחולטים אותם בסיר גדול של מים רותחים עם מעט מלח גס ומיץ מלימון אחד למשך דקה אחת. מעבירים לקערה עם מי קרח.
פורסים את העלים על משטח העבודה, את העלים הגדולים מחלקים לשניים. במרכז העלה מניחים מעט מהמלית, עוטפים את המלית ומקפלים את הצדדים כלפי מטה.
מניחים על נייר אפיה מרוח במעט חמאה, ומברישים כל "ענן" בחמאה מומסת.
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 10 דקות.
הערה: ניתן להחליף את גבינת הריקוטה בג'יבנה או בכל גבינה חצי קשה טעימה אחרת.
גבינת זעתר בחיתול בד
מרכיבים:
חצי ליטר יוגורט
4 גביעי שמנת של פעם 27%
3 גר' עלי אורגנו קצוצים
שן שום קצוצה דק (או במועך שום)
7 גר' מלח
קורט פלפל שחור גרוס דק
להגשה: לחם שאור, עגבניה ושמן זית
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים בעזרת מטרפה את כל המרכיבים, ומעבירים לחיתול בד כזה שאפשר לקנות בכל בית מרקחת בעיר (מניחים חיתול פתוח בקערה גדולה נוספת ומוזגים פנימה).
תולים את החיתול מעל הכיור על-מנת שתטפטף לתוכו במשך 12-24 שעות ותתקשה.
מגישים על פרוסת לחם שאור, עם עגבניה סחוטה ושמן זית.
פודינג תמרים ואגוזי לוז עם גבינת עמלי
(מתכון של הדיי עפאים)
מרכיבים:
300 גרם תמר מג'הול
100 גרם אגוזי שקדים קלויים
½ כוס ריבת תפוזי-דם או ריבה אחרת בעלת מרירות קלה
300 גרם גבינת עמלי/עין כרם
לציפוי:
100 גרם חמאה
½ כוס (100 גרם) סוכר לבן, עדיף סוכר דקיק (שופרסל)
2 ביצים
¾ כוס (100 גרם) קמח (שופרסל)
1 כף אבקת אפייה (שופרסל)
גרידה מקליפת חצי לימון
1 כפית תמצית וניל מעולה
3 כפות חלב
להגשה:
מעט גבינת מרים
אופן ההכנה:
חוצים את התמרים לאורכם, נפטרים מהגלעין ומסדרים כשהחלק הפתוח כלפי מטה בתחתית תבנית ששומנה היטב בחמאה.
שוברים מעט את אגוזי הלוז ומפזרים בין התמרים.
פורסים את גבינת העמלי לפרוסות ומסדרים מעל בשכבה אחידה. מורחים על הכל מן הריבה ומניחים בצד.
מכינים את בלילת הפודינג: מעבירים את החמאה לקערת מערבל המזון עם וו גיטרה ומפעילים במהירות בינונית. מוסיפים לאט את הסוכר ומעבדים את שניהם יחד למחית אוורירית. מוסיפים את הביצים אל המערבל תוך כדי תנועה, אחת אחרי השנייה לקבלת מרקם אחיד. מנפים פנימה את הקמח ואת אבקת האפייה וממשיכים בערבול.
מוסיפים את גרידת הלימון והווניל ולבסוף מוסיפים את החלב לריכוך המרקם.
יוצקים את הבלילה מעל התמרים, משטחים בעזרת כף ומעבירים לתנור שחומר מראש ל-180 מעלות לכ-30-35 דקות, עד שמרכז הציפוי נוקשה מעט והציפוי מזהיב בקצוות.
מוציאים את הפודינג מן התנור ומגישים חמים עם כף רחבה ותלולית גבינת מרים טרייה.