סלט של מקלות גזר צבעוניים
מרכיבים:
1שן שום
3 כפות שמן זית
3 גזרים צבעוניים בינוניים
חופן קרוטונים
עלי חסה אייסברג
אופן ההכנה:
1. בקערה מועכים שן שום, סוחטים חצי לימון, מוסיפים 3 כפות שמן זית ומערבבים היטב.
2. מגלפים עם קולפן 3 גזרים צבעוניים פנימה, שוברים קרוטונים לרסיסים מערבבים הכל היטב.
3. מניחים בעלה של חסה אייסברג ואוכלים.
עוף בקונפי גזר
מרכיבים:
3 כרעיים עוף
3 גזרים קלופים ומגורדים על פומפיה גסה
1 כוס מיץ גזר
1 כף סוכר חום/סוכר דקלים
1 צ'ילי אדום קצוץ
2 כפות סויה
2 כפות חרדל
מלח
אופן ההכנה:
1. בסיר קטן מבשלים את כל חומרי המרינדה טעמים ומתקנים לפי טעם.
2. מניחים את הכרעיים בתבנית ושופכים את המרינדה על העוף.
3. מחממים תנור ל-160 מעלות (תוכנית אפיה) ואופים שעה וחצי בתבנית מכוסה נייר כסף מחורר או בתבנית חסינת חום.
4. מעלים את הטמפ' ל-200 מעלות (תוכנית גריל) וצולים למשך חצי שעה נוספת. משאירים חשוף מכל הצדדים ומקפידים להרטיב את העוף בנוזלים שלו עד להזהבה יפה.
עוגיות גזר וטחינה
(מתכון של פאולה רוזנברג)
מרכיבים:
3/4 כוס קמח כוסמין מלא
4 גזרים, מגוררים דק או מעובדים במעבד מזון
1/3 כוס טחינה גולמית
2 ביצים, טרופות
1 כפית אבקת אפייה
1/2כפית מלח
1/2 כוס קוקוס טחון
1/2 כוס סילאן טבעי
1/2 כוס סירופ מייפל
כפית תמצית וניל טבעית
כפית אבקת קינמון
אופן ההכנה:
1. לערבב את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
2. לשמן נייר אפייה ולסדר עיגולים ברווחים של 2 ס"מ האחד מהשני.
3. לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-20 דקות.
4. לקרר ולשמור בצנצנת סגורה.