טחינה פיצוחים (צילום: צילום מסך מתוך התכנית , אוכל עם ברק)
טחינה פיצוחים | צילום: צילום מסך מתוך התכנית , אוכל עם ברק

טחינה פיצוחים

מרכיבים:
200 גרם פיצוחים קלויים מסוגים שונים לפי הטעם
1/2 כוס טחינה גולמית
לימון
מלח

אופן ההכנה:

טוחנים דק תערובת פיצוחים ממה שיש (אגוזים, קאשיו, צנוברים, פיסטוקים, גרעיני חמניה ומה שבא לכם).

מוסיפים טחינה גולמית לימון ומלח לפי טעם ומערבבים היטב.

מוסיפים מים קרים ומערבבים עד לקבלת טחינה במרקם שאתם אוהבים.

>> רוצים לצפות בפרק הטחינה המלא? לחצו כאן

קציצות ברוקולי וטחינה (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
קציצות ברוקולי וטחינה | צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

קציצות ברוקולי טחינה ולחם

מרכיבים:
½ ק"ג ברוקולי
2בצל לבן
1שן שום
2פרוסות לחם אחיד ללא הקשה, רטובות וסחוטות
100גרם טחינה גולמית
1ביצה
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
פורסים וחולטים את הברוקולי בסיר עם מים רותחים למשך 8-10 דקות.

קוצצים את הברוקולי, בצל לבן ושן שום לקערה.

מפוררים פנימה את פרוסות הלחם, מוסיפים ביצה ומתבלים.

מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב. 

לשים היטב לתערובת אחידה.

יוצרים קציצות.

ניתן לטגן בשמן זית על להבה בינונית, או לאפות בתנור על 180 מעלות עד הזהבה.

טחינה סלק (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
טחינה סלק | צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

טחינה סלק

מרכיבים:
סלק בינוני
טחינה גולמית
מלח
לימון

אופן ההכנה:

1. סוחטים סלק במכונת מיצים לתוך קערה.

2. בקערה מערבבים טחינה גולמית, מיץ מלימון טרי ומלח.

3. מוסיפים את מיץ הסלק, טורפים עד לקבלת המרקם הרצוי ומגישים.

נתח קצבים עם טחינה (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
נתח קצבים עם טחינה | צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

נתח קצבים צרוב ברוטב טחינה חריפה על מחבת, שעועית לבנה ועגבניות חרוכות

(של השפית מאיה דרין)

מרכיבים: 
400 גרם נתח קצבים נקי
2 בצלים קלופים וחתוכים לשמיניות
4 עגבניות קטנות ואדומות מאוד חתוכות לשמיניות 
2 עגבניות יפות, אדומות ורכות
1 כוס שעועית לבנה מבושלת לרכות
1 כף פלפל חריף ירוק פרוס דק
1 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
4 שיני שום פרוסות דק
8 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
חופן עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק)

לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 לימון סחוט
1 כפית גדושה אריסה חריפה או סחוג אדום חריף
1 שן שום
מלח לפי הטעם
1/4 כוס מים

להגשה:
2 פיתות

אופן ההכנה: 

מכינים את הטחינה: שמים את כל מרכיבי הטחינה במעבד מזון וטוחנים יחד. אפשר להוסיף עוד קצת מים, אם אוהבים את הטחינה דלילה יותר.

על שתי תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה מסדרים בנפרד את פלחי הבצל ופלחי העגבניות.

צולים בתנור בחום גבוה של 250 מעלות במשך כ-5 דקות עד שהירקות נחרכים מעט. בינתיים קוצצים את 2 העגבניות הנוספת לרסק "על הסכין".

קורעים את הפיתות לפיסות וחורכים על גריל או בתנור.

מחממים 4 כפות שמן זית במחבת ברזל כבדה, מתבלים את נתח הקצבים במלח ופלפל וצולים את הנתחים כ-2 דקות מכל צד עד שמשחים מבחוץ ונשאר נא מעט מפנים.

מעבירים לקרש חיתוך וממתינים כ-3 דקות עד שפורסים לפרוסות דקות. בינתיים, מוסיפים שמן זית למחבת ומקפיצים יחדיו בצלים ועגבניות חרוכות, "רסק" עגבניות, גרגירי שעועית לבנה, פלפל חריף ושום. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומקשטים בעשבי תיבול קצוצים.

בהגשה מוסיפים לתבשיל הירקות את פרוסות הבשר, זולפים מעל טחינה, מסדרים קרעי פיתה חרוכה ומגישים.